Πόλο

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου για Ρωσία, Λευκορωσία

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (LEN) ανακοίνωσε πως αφήνει εκτός διοργανώσεων Ρώσους και Λευκορώσους. Καμία αναφορά για την Len EuroLeague.

03.03.2022 | 17:07

Συνεδρίασε η LEN και όπως έκανε γνωστό και η ΚΟΕ «εκτός διοργανώσεων της αφήνει τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αθλήτριες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, αντιδρώντας έντονα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πράξη εντελώς αντίθετη με το πνεύμα του Αθλητισμού, όπως τονίζει σε ανακοίνωση της.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του «Μπιρό» της LEN, στο οποίο μετέχει ως Αντιπρόεδρος της, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Στο ίδιο πλαίσιο, η LEN, επισημαίνει πως μέχρι νεωτέρας δεν θα ανατεθεί σε Ρωσία και Λευκορωσία, ούτε θα διοργανωθεί, καμία διοργάνωση της.

Η Len υπογραμμίζει πως, η απόφαση της, είναι σύμφωνη με τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς επίσης πως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, συνεχίζει να εργάζεται από κοινού με την Παγκόσμια Ομοσπονδία (Fina), επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, τέλος, υποστηρίζει την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Κροατικής Ομοσπονδίας, να φιλοξενήσει Ουκρανούς αθλητές της Καλλιτεχνικής κολύμβησης και των Καταδύσεων, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, ως πρόσφυγες.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού και μεταξύ των πόλεων φιλοξενίας αναφέρονται το Ζάγκρεμπ, το Ζαντάρ και η Ριέκα».

Δεν γίνεται βέβαια καμία αναφορά στη LEN EuroLeague όπου έχει περάσει στο final-4 ο Ολυμπιακός, η Σαμπαντέλ αλλά και η Κίνεφ Κίρισι από τη Ρωσία ενώ φαβορί για να προκριθεί είναι η Ουραλότσκα. Κέρδισε τον πρώτο αγώνα 11-8 την Πάντοβα αλλά ο αγώνας ρεβάνς που ήταν προγραμματισμένος για την Πέμπτη (3/3) στο Βελιγράδι δεν έγινε.

Στην ανακοίνωση της LEN δεν υπάρχει κάτι επίσημο για τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις…

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή