RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Φάκου | Η ΑΕΚ απέδειξε ακόμα μια φορά πως στην ευαισθησία δεν χωρούν οπαδικά μπαίνοντας στο γήπεδο αγκαλιά με 8 υπέροχα κουτάβια

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχαμε την χαρά να δούμε μια φιλοζωική δράση μέσα στο γήπεδο κατά την παράταξη των εντεκάδων.

Την Κυριακή στο πλαίσιο του αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες της Ένωσης, μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας στην αγκαλιά τους οκτώ αδέσποτα κουταβάκια προς υιοθεσία σε συνεργασία με την φιλοζωική ” Τα φαντάσματα του Ασπροπύργου”. Το Ολυμπιακό Στάδιο έλιωσε από cuteness, η δράση καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο και στην συνέχεια τα τηλέφωνα πήραν φωτιά από ενδιαφερόμενους κηδεμόνες. Αυτό που μάθαμε είναι ότι αρκετοί από τους παίκτες με το που αγκάλιασαν τα κουτάβια ένιωσαν τις καρδιές τους να χτυπούν και αποφάσισαν να τα υιοθετήσουν Ο Αντρέ Σιμόες ερωτεύτηκε τον Dream με την πρώτη ματιά και πλέον θα αποτελεί μέλος της οικογένειάς του, ενώ και ο τραυματίας Κώστας Γαλανόπουλος ευαισθητοποιήθηκε από την δράση της ομάδας του και θέλει να αποκτήσει ένα από τα αξιολάτρευτα pets.

Σκοπός της Ένωσης ήταν να αναδείξει την υιοθεσία των αδέσποτων και το εθελοντισμό. Ήταν κάτι το οποίο το δούλευαν καιρό, καθώς και πέρυσι είχαν κάνει ανάλογη καμπάνια για τα αδέσποτα στη Νέα Φιλάδελφια αλλά δεν ήταν μικρόσωμα για να μπορέσουν να τα φέρουν στο ΟΑΚΑ. Έψαχναν λοιπόν κουταβάκια, και κάνοντας έρευνα σε διάφορες φιλοζωικές, κατέληξαν στα «Φαντάσματα του Ασπροπύργου» γιατί σε αυτή την περιοχή κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα και δέχτηκαν να συνεργαστούν ώστε να γίνει η δράση της υιοθεσίας. Είχαν δει αυτό που έγινε στην Ρουμανία, όπου οι παίκτες της Ντιναμό επίσης βγήκαν στο χορτάρι κρατώντας αγκαλιά σκυλάκια προς υιοθεσία, αλλά δεν ήταν αυτός ο πρωταρχικός τους στόχος. Η δράση αυτή ουσιαστικά σήμανε την έναρξη κι άλλων ενεργειών και άλλων συνεργασιών που θα γίνουν και με άλλες φιλοζωικές.

Ο Σίμος Μήτογλου, ήταν ένας από τους παίκτες που κράτησαν από ένα κουτάβι και μίλησε μαζί μας για όλα τα συναισθήματα που ένιωσε όταν το πήρε στην αγκαλιά του: «Έχω μια λατρεία με τα σκυλιά, θα με χαρακτήριζα ξεκάθαρα dog person. Στην οικογένειά μας έχουμε ήδη ένα λαμπραντόρ, τον Pablo. Mόλις πήρα στα χέρια μου το λευκό κουτάβι ένιωσα αμέσως ότι θα ήθελα να το υιοθετήσω, αλλά δυστυχώς προς το παρόν οι υποχρεώσεις μου δεν μου το επιτρέπουν. Στο μέλλον όμως σίγουρα όταν θα είμαι έτοιμος θα το κάνω. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι αρκετοί φίλοι μου που είδαν την δράση επικοινώνησαν μαζί μου σχετικά με τις υιοθεσίες και με ρώτησαν ποια είναι η διαδικασία για να γίνουν υποψήφιοι κηδεμόνες. Είμαι πολύ υπέρ αυτών των φιλοζωικών δράσεων και παροτρύνω όλο τον κόσμο να αποκτήσει ένα κατοικίδιο ανεξαρτήτως ράτσας γιατί η αγάπη για τα ζώα δεν έχει σύνορα. Η ωραιότερη ανάμνηση που έχω από τον Pablo είναι τα παιχνίδια που κάνουμε μαζί του στην παραλία. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να δίνουν και να παίρνουν από τα ζώα την ανιδιοτελή αγάπη που έχει να δώσει αυτή η σχέση».

 

Η κοινωνική δράση της Ένωσης άλλωστε είναι ανεπτυγμένη και ευρέως γνωστή. Λόγω κορονοϊού δεν μπορούν εξ αιτίας του υγειονομικού πρωτοκόλλου να έχουν παιδακια για line up. Μεσω των line ups άλλωστε,προσπαθούν να περνούν κοινωνικά μηνύματα.Τους παίκτες της ΆΕΚ έχουν συνοδεύσει κατά καιρούς παιδιά που είναι μέλη στο AEK KIDS CLUB, προσφυγόπουλα καθώς και ΑΜΕΑ.  Ετσι σκέφτηκαν αυτή την φορά η δράση τους να μην περιοριστεί μόνο μέσω των social media αλλά να την επεκτείνουν και στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα βρήκε υποστηρικτές από όλες τις ομάδες αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως στην ευαισθησία δεν χωρούν οπαδικά και υποσχέθηκε στα οκτώ αυτά κουταβάκια ένα όμορφο μέλλον, μια οικογένεια που θα τα αγαπάει και ένα παντοτινό σπίτι.

Την όλη προσπάθεια υποστηρίζουν και οι χορηγοί που με την σειρα τους βοηθούν τος νέους κηδεμόνες- οι οποίοι θα επιλεχθούν με πολύ αυστηρά κριτήρια- στο ξεκίνημά τους .Σημαντικοί αρωγοί σε αυτή την καμπάνια της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι από την πρώτη στιγμή η εταιρεία PERFECT PET και η σειρά διατροφής ADVANCE, οι οποίες αποτελούν Επίσημους Χορηγούς της ενέργειας και θα στηρίξουν με δωρεάν προϊόντα (τροφές, αξεσουάρ και αναλώσιμα πρώτης ανάγκης) όλους όσους θα υιοθετήσουν τα σκυλάκια! Σημαντική είναι, επίσης, και συμβολή του καταστήματος PETSHOPAKI. O Barney, o Patrick, o Cloud, o Logan, o Dream, o Nacho, ο Bonzo και ο Buba, τα οκτώ πανέμορφα κουτάβια που είδαμε στις αγκαλιές των παικτών είναι μόνο τα πρώτα που θα έχουν από εδώ και στο εξής την ζωή που τους αξίζει. Μείνετε συντονισμένοι αν θέλετε να γίνετε κι εσείς γονείς των επόμενων υπέροχων πλασμάτων που ψάχνουν να αποκτήσουν μια οικογένεια για πάντα.

 


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS