RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Φάκου | H Καρολίνα Πελενδρίτου αποτέλεσε role model για τον ρόλο της Κλαίρης στον «Σασμό»

Και κάπως έτσι, εκεί που η υπόθεση του Σασμού μας υπενθύμιζε κυρίως τα κατάλοιπα της βεντέτας σε μια κλειστή κοινωνία ενός ορεινού χωριού του Ρεθύμνου, έκανε την εμφάνισή της μια ηρωίδα που έκανε την διαφορά: η Κλαίρη.

Μια κοπέλα με χαμηλή όραση, όμορφο παρουσιαστικό, ενδιαφέρον χαρακτήρα και extra coolness που υποδύεται το κορίτσι ενός εκ των νεαρών πρωταγωνιστών της σειράς, του Μανώλη. Η Κλαίρη την οποία υποδύεται εξαιρετικά η ηθοποιός Ευθαλία Παπακώστα, είναι μια φοιτήτρια με μειωμένη όραση η οποία μπαίνει στο σήριαλ και στη ζωή του Μανώλη και παρουσιάζεται με τόσο σωστό τρόπο στο κοινό, περνώντας άψογα το μήνυμα, ότι τα άτομα με αναπηρία είναι φυσιολογικοί άνθρωποι και δεν έχουν τίποτα να τους διαφοροποιεί από τους αρτιμελείς.

Τεράστιο ρόλο στην τόσο σωστή απόδοση του συγκεκριμένου ρόλου στο «blockbuster» του Αlpha, έπαιξε η χρυσή παρολυμπιονίκης της κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου, η οποία κλήθηκε από την παραγωγή του Σασμού να βοηθήσει στο χτίσιμο του συγκεκριμένου ρόλου και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έμαθε στην τηλεοπτική Κλαίρη πολλά πράγματα για την καθημερινότητα ενός ατόμου με μειωμένη όραση, όπως το πώς να περπατάει με το μπαστούνι ή πώς να τακτοποιεί τα ρούχα της ενώ ο εν λόγω ρόλος εμπνεύστηκε ουσιαστικά από την ίδια την Καρολίνα Πελενδρίτου, κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα της και έβγαλε προς τα έξω το συγκλονιστικό σύγχρονο πρόσωπο μιας πανέμορφης γυναίκας, πρωταθλήτριας και συζύγου στην οποία η μειωμένη όρασή της δεν κατάφερε να της στερήσει τίποτα απολύτως.

«Θέλανε μέσα από αυτό τον ρόλο να περάσουνε μηνύματα για την τυφλότητα και ο σκηνοθέτης απευθύνθηκε σε εμένα ώστε να βγει όλο πιο αληθινό. Συναντηθήκαμε, τους μίλησα για την ζωή μου, είδαν την καθημερινότητά μου, πως ζω στο σπίτι μου, πως μαγειρεύω, πως προπονούμαι και κινούμαι στο κολυμβητήριο και στην συνέχεια, διάβασα και το σενάριο, και προσάρμοσα τα λόγια ώστε να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενός ατόμου με χαμηλή όραση» μας είπε η Καρολίνα Πελενδρίτου.

«Όταν με είδε ο σκηνοθέτης, θεώρησε ότι εκτός από την βοήθεια μου off camera θα μπορούσα να συμμετέχω και ως guest στη σειρά με έναν μικρό ρόλο, αυτόν της προπονήτριας και να δείξω και τον σκύλο οδηγό μου. Η Ευθαλία υποδύθηκε πολύ καλά τον δικό της ρόλο, όταν την είδα συγκινήθηκα και θεωρώ πως μέσα από αυτό, περάσαμε τα σωστά μηνύματα στην κοινωνία, που είναι ότι τα άτομα με αναπηρία γενικότερα χρειάζονται ίση μεταχείριση με τους αρτιμελείς.» πρόσθεσε η Καρολίνα Πελενδρίτου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Karolina Pelendritou Official (@karolina_pelendritou)

Η Καρολίνα Πελενδρίτου εμφανίστηκε και ως guest στη σειρά, υποδυόμενη την προπονήτρια της Κλαίρης στην κολύμβηση, ενώ την ντούμπλαρε και στα πλάνα μέσα στην πισίνα: όσο κι αν φυσιογνωμικά οι δυο κοπέλες μοιάζουν, το κολυμβητικό στυλ της υπερ πρωταθλήτριας Καρολίνας είναι κάτι που δεν θα μπορούσε να μιμηθεί κανένας ηθοποιός και αυτό δεν έχει να κάνει με το ταλέντο του. Ο κόσμος, προβληματίστηκε αρκετά και στα διάφορα σχετικά forums του διαδικτύου που ασχολούνται με τον Σασμό οι τηλεθεατές άρχισαν να αναρωτιούνται. Η απάντηση ήρθε: Στην πισίνα, βούτηξε και κολύμπησε η Καρολίνα και όχι η Ευθαλία. Δεν θα ξαναδούμε σε άλλο επεισόδιο την χρυσή Καρολίνα, όμως κάθε φορά που βλέπουμε την δυναμική περσόνα της Κλαίρης, θα ξέρουμε ότι αυτό θέλουμε και πρέπει να είναι κάθε κορίτσι με αναπηρία εκεί έξω: όμορφο, ερωτεύσιμο, δυναμικό, επιτυχημένο, με ευκαιρίες και άξιο να αγαπηθεί.


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS