RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Champions League | Γιοβάνοβιτς: «Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε το Europa League»

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού απο το Champions League.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 1-0 απο την Μπράγκα και αποκλείστηκε απο τους ομίλους του Champions League. Στις δηλώσεις του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πρόκειται να υποβαθμίσει το Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς:
Για το αν η πρόκριση κρίθηκε στην αναποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού και την αποτελεσματικότητα της Μπράγκα και αν μπορεί η ομάδα να διαχειριστεί την απογοήτευση:

«Υπάρχει τεράστια απογοήτευση, γιατί υπήρχε τεράστια δίψα να πάμε την ομάδα στο Champions League. Το παιχνίδι κρίθηκε περισσότερο στη λήψη σωστών αποφάσεων. Υπήρχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και με αυτόν τον τρόπο να είμαστε πιο άνετοι και ελεύθεροι. Αν μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα; Πιθανότατα ναι, πάντα μπορείς να κάνεις περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι περιορίσαμε την Μπράγκα, ίσως αν είχαμε καλύτερες αποφάσεις. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να το διαχειριστούμε, γιατί όλοι μας θέλαμε την πρόκριση στους ομίλους και σίγουρα μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι η απογοήτευση είναι πολύ μεγαλύτερη».
Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να διακριθεί στο Europa League με βάση τη δυναμική που έδειξε:
«Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τη διοργάνωση, είμαστε μια σοβαρή ομάδα. Από τη στιγμή, όμως, που είχαμε μπροστά μας τα προκριματικά του Champions League, δώσαμε τα πάντα. Ίσως το πιο σπουδαίο είναι ότι μέσα από την προσπάθεια γεμίσαμε το στάδιο και είχαμε μια τέτοια υποστήριξη. Ελπίζω να τους έχουμε μαζί μας και στο Europa League. Είναι ανταγωνιστικοί όμιλοι με πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, σίγουρα θα χρειαστεί και εκεί πολύ μεγάλη σοβαρότητα και προσπάθεια. Θα έχουμε χρόνο να το συζητήσουμε. Αυτό που μας μένει σήμερα είναι μια φυσιολογική απογοήτευση, γιατί δεν μπορέσαμε να πάμε τον Παναθηναϊκό στο Champions League».
Για το αν οι εμπειρίες με Μαρσέιγ και Μπράγκα θα βοηθήσουν την ομάδα στο πρωτάθλημα:
«Θα μας βοηθήσουν σίγουρα, είναι λογικό. Είναι η πρώτη χρονιά για όλους μας που θα έχουμε και Ευρώπη μέσα στη διάρκεια της περιόδου, για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτές τις μέρες να μπορέσουμε με τους παίκτες να βρούμε ηρεμία και διάθεση ξανά, ενθουσιασμό. Γιατί είναι απολύτως φυσιολογικά μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν σταματά εδώ, έχουμε υποχρεώσεις, οι απαιτήσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες. Το ποδόσφαιρο, ωστόσο, επειδή είναι συναισθηματικό άθλημα, δεν είναι πάντα εύκολο να το καθορίσεις εκ των προτέρων. Μερικές φορές πρέπει να εκφράζεσαι. Υπάρχει μια απογοήτευση, αλλά πιστεύω να είμαστε σύντομα με πολύ μεγάλη διάθεση όπως είμαστε όλη τη σεζόν για να διεκδικήσουμε όλους τους στόχους μας».

Για το πόσο μπορεί η διακοπή των εθνικών ομάδων να βοηθήσει την ψυχολογία και αν βλέπει το ποτήρι ως τώρα μισογεμάτο ή μισοάδειο:
«Ως προπονητής της ομάδας το βασικότερο που βλέπω είναι ο τρόπος δουλειάς των παικτών. Τη διάθεση, τον στόχο, το πείσμα να κάνουν κάποια όμορφα πράγματα, που μπορούν να μείνουν πίσω τους. Είμαστε μια πολύ σοβαρή ομάδα. Η διακοπή ίσως να μας βοηθήσει περισσότερο να ξεκουραστούμε ψυχολογικά, γιατί όλα αυτά τα έξι παιχνίδια ήταν πολλής σημασίας και υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη πίεση. Έχουμε αρκετούς διεθνείς παίκτες που σε αυτή την περίοδο δεν θα είναι μαζί μας. Δεν είναι εύκολη περίοδος, η μισή ομάδα θα μείνει εδώ. Μπορεί αυτή η περίοδος να μας βοηθήσει να ηρεμήσουμε και λίγο να κάνουμε μια αναπροσαρμογή των άμεσων στόχων όσο αφορά το Europa League και το πρωτάθλημα. Θα μας χρειαστεί λίγος χρόνος. Μπορούσαμε να είμαστε στον όμιλο του Champions League. Δεν μπορώ να έχω παράπονα από τους παίκτες μου. Το μισοάδειο ή μισογεμάτο δεν είναι σωστή σύγκριση. Μέσα στη διαδικασία αυτή βοηθηθήκαμε από κάποια πράγματα που σήμερα νομίζω ήταν εις βάρος μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που η ομάδα μας αντιμετώπισε τους αντιπάλους σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Με τόσο μεγάλο θάρρος και θράσος, για όλους μας είναι η πρώτη χρονιά που παλεύουμε για τόσο μεγάλο στόχο. Αυτό μας δίνει μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία που έχουμε μπροστά μας. Όλα τα ευρωπαϊκά ματς που θα δώσουμε θα έχουν τα ίδια στοιχεία. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα και τους παίκτες μου, τη διάθεσή τους όλο αυτό το διάστημα. Χαίρομαι που είμαι προπονητής αυτής της ομάδας, που πάντα μπορούμε να αναζητάμε τις ευθύνες μας σε όποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Είτε στη μάχη του Champions League, είτε Europa League, είτε πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει υγεία, μία ομάδα που ξέρει τι θέλει, τι φανέλα φοράει, όλο αυτό μας δίνει χαρά. Η λέξη μισοάδειο ή μισογεμάτο δεν μας ταιριάζει. Προσπαθήσαμε, δεν τα καταφέραμε. Θα πρέπει να κάνουμε restart όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».
Για την επιστροφή στην κανονικότητα και τα άλματα αυτής της ομάδας:
«Ναι ναι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία τα τελευταία δύο χρόνια, πάντα πιέζοντας τον εαυτό μας για περισσότερα πράγματα, φαίνεται πως είναι αποτελεσματικό για μας. Βάζουμε πολύ μεγαλύτερη πίεση γιατί κυνηγάμε στόχους νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Είναι θέμα του πόσοι άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορείς να το κάνεις. Πόσους ανθρώπους μπορείς να παρασύρεις σε αυτή την προσπάθεια, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες. Όλο αυτό που έχει γίνει μέσα σε δύο χρόνια δεν είναι εύκολο γιατί βάζουμε παραπάνω πίεση από όσο χρειαζόταν. Όμως ήταν αποτελεσματικό. Και για αυτόν τον λόγο πιθανόν είχαμε 65.000 φιλάθλους. Παναθηναϊκός είμαστε, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έχουμε πολλές ευθύνες. Χαίρομαι γιατί η πίεση που έχουμε ως ομάδα είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και συνδεδεμένο με το μέγεθός της και τον αριθμό των φιλάθλων της.
Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πρέπει να είναι ελάχιστα. Γιατί η ποιότητα των ομάδων αυτών είναι τέτοια, που δεν συγχωρεί τα λάθη. Σε κάποια ματς ήμασταν αποτελεσματικοί, σε κάποια άλλα όχι. Κάποια αβίαστα λάθη που ενδεχομένως να μην είχαμε τόσο κινδύνους στο πρωτάθλημα, εδώ φάνηκαν επικίνδυνα. Η Μπράγκα δεν είχε πολλές φάσεις μέχρι την αποβολή του παίκτη μας απλά πρέπει να δούμε και το γκολ που δεχθήκαμε, ήταν πάλι ένα γρήγορο παίξιμο μετά από δική μας επίθεση. Έγινε μια γρήγορη κόντρα επίθεση και δεχθήκαμε το γκολ. Νομίζω θα πρέπει να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τα λάθη είτε στις τοποθετήσεις, είτε στο πώς αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι, όταν δρούμε περισσότερο με καρδιά και λιγότερο με μυαλό. Σε αυτό το επίπεδο είναι επικίνδυνο. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε, ειδικά στα γκολ που δεχθήκαμε στα ματς με την Μπράγκα, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο γκολ. Δεν πρέπει να τα δεχόμαστε».

Για το αν στοίχισε η αναγκαστική αλλαγή του Γεντβάι στη διάρκεια του αγώνα:

«Σίγουρα όταν υπάρχουν αναγκαστικές αλλαγές περιορίζεται η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης. Ήταν αναγκαστική αλλαγή ενός παίκτη που ήταν πολύ θετικός μέχρι εκείνο το σημείο. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό ήταν το θέμα μας. Είχαμε τις προϋποθέσεις και τις ευκαιρίες. Αν παίρναμε ίσως καλύτερες αποφάσεις ή ήμασταν πιο εύστοχοι. Και μετά το γκολ της Μπράγκα είχαμε δύο ή τρεις καλές ευκαιρίες για να μπούμε ξανά στο ματς αλλά δεν τα καταφέραμε. Γίνεται αυτό. Οι παίκτες μου προσπάθησαν μέχρι το τέλος. Νομίζω αδικήσαμε τους εαυτούς μας, μας έλειψε κάτι σήμερα. Θα συμβιβαστούμε με το Europa League, αλλά δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθεια και τον τρόπο που δουλέψαμε για να προσφέρουμε στον Παναθηναϊκό κάτι πολύ σημαντικό. Θα ήταν ιδανικό να ξεχαστεί πολύ γρήγορα το σημερινό, όμως αντιμετωπίζουμε μια καινούρια πραγματικότητα».

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

 

 


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS