Ligue 1

Γαλλία – Τριάρα της Λιόν στο «Βελοντρόμ»

Η Λιόν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μαρσέιγ με σκορ 0-3 και πλέον «τρέχει» για να προλάβει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

02.05.2022 | 09:19

Η Μαρσέιγ υποδέχθηκε χθες (01/05) τη Λιόν στο «Βελοντρόμ», σε ένα από τα πιο παραδοσιακά ντέρμπι της χώρας. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το διπλό και βάλανε «φωτιά» στη βαθμολογία.

Το πρώτο ημίχρονο, έληξε ισόπαλο 0-0 με τις δύο ομάδες να δημιουργούν λίγες ευκαιρίες για γκολ. Ο ρυθμός ήταν καλός, όμως καμία ευκαιρία δεν μετατράπηκε σε γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, έγινε η «γιορτή» για τους «Λιονέ». Στο 55′ ο Λουκεμπά άνοιξε το σκορ και «πάγωσε» τη Μασσαλία. Οι φιλοξενούμενοι, έδωσαν την κατοχή της μπάλας μετά το 1-0 στη Μαρσέιγ, με τους Μασσαλούς να μην μπορούν να κάνουν κάποια σπουδαία φάση.

Στο 76′, το κανόνι της Λιόν, ο Μούσα Ντεμπελέ έκανε το 0-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τόκο Εκάμπι στο 88′.

Μένουν 3 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Λιγκ 1 και γίνεται ο…κακός χαμός. Ο Μαρσέιγ είναι δεύτερη και δέχεται πίεση από τη Ρεν και τη Μονακό που έχουν από 62.

Η Λιόν από την άλλη, έφτασε τους 55 βαθμούς και πήγε 7η. Κυνηγάει τη Νις η οποία έχει 60 και για την ώρα παίρνει το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι τελευταίες αγωνιστικές στη Γαλλία, σίγουρα θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook, στο Twitter, στο Instagram, στο Youtube, στο TikTok.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή