Eurobasket 2022

Φοβερός και ρέκορντμαν Μαρκάνεν έστειλε την Φινλανδία στους «8» και τους Κροάτες σπίτι τους

Η Φινλανδία επικράτησε 94-86 της Κροατίας με τον Μαρκάνεν να κάνει «όργια» στο παρκέ και να στέλνει την πατρίδα του στα προημιτελικά του Eurobasket.

11.09.2022 | 18:35

«Καυτός» Μαρκάνεν έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και οδήγησε την Φινλανδία στους «8» του Eurobasket, επικρατώντας 94-86 της Κροατίας.

Οι Φινλανδοί από το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα έδειξαν μεγάλη διάθεση για καλό μπάσκετ και με τον Σαλίν να είναι δραστήριο προηγήθηκαν 18-10.Οι Κροάτες έβγαλαν αντίδραση και με μπροστάρη τον Σάριτς έτρεξαν ένα σερί 15-2 για να βγουν μπροστά στο σκορ με 20-25 στο 11’ .

Στη συνέχεια ο αγώνας ήρθε σε μία ισορροπία και εξελίχθηκε σε μάχη ανάμεσα σε Μπογκντάνοβιτς και Μαρκάνε που ήταν σε καλή μέρα (67-65 στο 30’).Ο Μαρκάνεν συνέχισε να επιτίθεται στον Σάριτς, εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια του Κροάτη και έτσι καθοδήγησε την Φινλανδία. Έδωσε προβάδισμα με 87-77 στο 38’ παίζοντας καταπληκτικά απέναντι σε όλη την άμυνα των Κροατών, οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν τρόπους για να τον ανακόψουν δοκιμάζοντας τα πάντα!

Τελικά, ο κυριαρχικός Μαρκάνεν πέτυχε ρεκόρ πόντων με την Φινλανδία και με τους 43 που έβαλε οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση με το τελικό 94-86 και στα προημιτελικά του Eurobasket. Σε αυτά θα συναντήσει την Ιταλία.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή