Formula 1

Formula 1 – Το sprint race αλλάζει μορφή

Το Μ. Σάββατο (23/40) στην πίστα της Ίμολα στην Ιταλία θα δούμε το πρώτο sprint race της χρονιάς το οποίο έχει αλλάξει μορφή

21.04.2022 | 18:57

Την χρονιά που μας πέρασε εντάχθηκε στην Formula 1 το sprint race το οποίο έδωσε νέο ενδιαφέρον. Αφού είδα την επιτυχία που είχε το sprint race σε τηλεθέαση, αποφασίστηκε να προστεθούν άλλες 3 πίστες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί το sprint race. Βέβαια θα υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές` στην διεξαγωγή του spirnt race.

Η μεγάλη αλλαγή είναι ότι μέχρι στιγμής στο sprint race βαθμούς έπαιρναν οι πρώτοι 3.  Ο πρώτος έπαιρνε 3 βαθμούς, ο δεύτερος και ο τρίτος από ένα βαθμό. Όμως τώρα με τον καινούριο σύστημα βαθμούς θα παίρνουν βαθμούς από την 1η θέση έως και την 8η .

Μια ακόμα αλλαγή που θα ισχύσει, είναι ο τίτλος της pole position. Τον τίτλο της pole position την προηγούμενη σεζόν έπαιρνε ο νικητής του sprint race. Ενώ φέτος θα την παίρνει ο πρώτος της Παρασκευής.

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook. στο Twitter. στο Instagram. στο Youtube. στο TikTok.

Ετικέτες

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή