Φαν'τ Σχιπ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να αμυνθούμε, έτσι και με τη Νορβηγία» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Εθνικές Ομάδες | Φαν’τ Σχιπ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να αμυνθούμε, έτσι και με τη Νορβηγία»

Το ίδιο ανταγωνιστικούς με το Βέλγιο, θέλει να δει ο Τζον Φαν’τ Σχιπ τους ποδοσφαιριστές.

Την ίδια αμυντική λειτουργεία με το παιχνίδι με το Βέλγιο, θέλει να δει ο Τζον Φαν’τ Σχιπ απέναντι στην Νορβηγία στο αυριανό φιλικό, όπως ανέφερε στην σημερινή συνέντευξη Τύπου.Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού:

«Θέλω να παρατάξω την καλύτερη δυνατή ομάδα και όλοι να είναι 100% έτοιμοι. Η Νορβηγία είναι δυνατός αντίπαλος, είναι σημαντικό φιλικό και θέλουμε να προετοιμαστούμε για τα επίσημα ματς του Σεπτεμβρίου.

Περιμένω και πάλι από τους παίκτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι το τελευταίο φιλικό της σεζόν, αλλά έχουν ήδη δείξει ότι πάντα υπάρχει πάθος και αφοσίωση, κάτι που καλούνται να κάνουν άλλη μία φορά. Είναι επαγγελματίες, οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές, ο αγωνιστικός χώρος εξαιρετικός, ο αντίπαλος δυνατός και περιμένουμε ένα ωραίο παιχνίδι.

Ο Χάαλαντ είναι πολύ καλός και δυνατός παίκτης, έκανε φανταστική σεζόν με την Ντόρτμουντ, αλλά εμείς κάνουμε άμυνα και επίθεση όλοι μαζί. Δεν έχουμε ατομικά μαρκαρίσματα. Όπως έγινε και με τον Λουκάκου. Δείξαμε ότι μπορούμε να αμυνθούμε καλά συνολικά. Το ίδιο και με τη Νορβηγία, όλοι θα βοηθήσουν την ομάδα. Κι όταν κάποιος μπαίνει αλλαγή, αυτό γίνεται για να βοηθήσει. Παίζουμε όλοι μαζί. Είναι σημαντικό όχι μόνο να μαρκάρουμε τον Χάαλαντ, αλλά και να φροντίσουμε να μη φτάσει η μπάλα σε αυτόν. Άρα αμυνόμαστε και πιέζουμε από την επίθεση, όλοι οι παίκτες πρέπει να αμύνονται σωστά.

Όσον αφορά στην καλή τακτική με το Βέλγιο, το σημαντικό είναι ότι όταν έχεις πιο πολύ την μπάλα αναγκάζεις και τον αντίπαλο να αμύνεται. Άρα αυτό πρέπει να κάνουμε, να μην αφήνουμε τους αντίπαλους να κάνουν πολλές επιθέσεις, αλλά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να τους υποχρεώνουμε σε άμυνα. Σε όλα υπάρχει ισορροπία. Κι όταν είμαστε σε άμυνα, θα πρέπει να έχουμε σωστή δομή και διάρθρωση όπως κάναμε στο ματς με το Βέλγιο».

Για το κλίμα και τον προπονητή μίλησε και ο Κώστας Γαλανόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Φόρεσα ξανά το εθνόσημο μετά από καιρό. Ένιωσα σαν να το φόρεσα ξανά πρώτη φορά. Πέρασα ένα δύσκολο χρόνο και σε συνδυασμό με την πανδημία ήταν διπλά δυσάρεστα για μένα. Η ομάδα δεν έχει πολλές αλλαγές, το κλίμα είναι ακριβώς όπως το άφησα. Ο καθένας δίνει μέσα στο γήπεδο τη ζωή του για τον άλλον κι αυτό φαίνεται. Ασχέτως από το αποτελέσματα, αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Η ενέργεια που βγάζουμε το δείχνει.

Ο προπονητής μας, και δεν θέλω να τον καλοπιάσω, είναι από τους λίγους που έμπρακτα που δείχνει ότι με εμπιστεύεται, το νιώθω και το δείχνω μέσα στο γήπεδο.

Όταν βλέπεις τον κ. Ζαγοράκη μπροστά σου αυτό σου προκαλεί κάτι. Εμένα μου δημιουργεί ανατριχίλα, εικόνες από την παιδική ηλικία κι αυτό τα λέει όλα.

Το ματς με τη Νορβηγία είναι το τελευταίο της σεζόν, υπάρχει σωματική και ψυχολογική κούραση. Όλα όμως μένουν στην άκρη, όταν παίζεις με το εθνόσημο όλα πάνε στην άκρη. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και πάλι και μετά ξεκουραζόμαστε».

 

PLANET SPORTS