RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΜΠΑΣΚΕΤ | ΕΟΚ – Αυτοί -δυστυχώς- είναι οι άνθρωποι του (νέου) προέδρου

Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις του Λιόλιου. Οι άνθρωποι που διάλεξε, ή που συνεργάζεται, μπορούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους; Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Πώς έλεγε το τραγούδι του Κώστα Χατζή; «… Και λεγόμαστε άνθρωποι, με μυαλό και μ’ αισθήματα». Εμάς μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι του προέδρου. Εκείνοι, που είτε ήρθαν για να ενισχύσουν το δυναμικό, ή να αντικαταστήσουν φθαρμένους και πολυκαιρισμένους, είτε συνεχίζουν με τις ευλογίες του Βαγγέλη Λιόλιου. Γι’ αυτούς θα μιλήσουμε. Το καλύτερο; Είναι μόνο το πρώτο μέρος. Έρχεται και δεύτερο (και βλέπουμε)…

Εκεί, λοιπόν, που νομίζαμε πως τα έχουμε δει όλα αντιληφθήκαμε ότι έχουμε δρόμο για να πιάσουμε πάτο. Γυρίζουμε το ρολόι επτά χρόνια πίσω. Στην αποφράδα 2 Φεβρουαρίου του 2015. Ο αθλητής Αναστάσιος Νάσσης άφησε την τελευταία του πνοή, σε γήπεδο της ΕΣΚΑΝΑ. Η χειρότερη τραγωδία, που μπορεί να συμβεί. Ένα νέο παιδί να «φεύγει», την ώρα που κάνει αυτό που αγαπά.

Έκτοτε, η Ένωση του Πειραιά, τη συγκεκριμένη ημέρα της απώλειας του αθλητή, ανέβαλε ΟΛΗ την αγωνιστική. Πάντα -κάθε χρόνο- γίνεται τουρνουά στην μνήμη του. Όλοι οι συμμετέχοντες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε διαιτητές, κριτές, γιατροί. Είναι (ήταν) το λιγότερο, για να τιμηθεί η μνήμη του.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πειραιά (μαθαίνω) αποφάσισε να μην επιτρέψει στα μέλη του να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς στο φετινό τουρνουά. Αντιθέτως, οι συνάδελφοί τους κριτές θα παραστούν κανονικά. Απίστευτο; Μακάρι να μην είναι αληθινό και να είναι ψευδής η πληροφορία.

«Να μην κλάψει κανένα παιδάκι»

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Πειραιά μας εξέπληξε. Αρνητικά. Αλήθεια τώρα; Θα ζητήσετε χρήματα για να συμμετέχετε; Άνθρωποι του μπάσκετ να κάνουν κάτι τέτοιο, μου φαίνεται αδιανόητο. Στ’ αυτιά μου ηχούν οι λέξεις του κ. Λιόλιου. «Να μην κλάψει κανένα παιδάκι» είχε πει στους διαιτητές.

Αλήθεια, ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος Μπούσιας τι λέει για όλα αυτά; Συμφωνεί η ΟΔΚΕ με τη στάση του συνδέσμου Πειραιά; Το νέο Δ.Σ. της ΕΣΚΑΝΑ θα το αποδεχθεί; Απευθύνομαι προσωπικά στον εξαίρετο Κίμωνα Γκιουλιστάνη και λέω: Αν ισχύει αυτό, αν δεν είναι ψέμα, να μην βρίσκουν ίσκιο.

Τι λέει ο κ. Λιόλιος γι’ αυτό; Θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον συντοπίτη του κ. Μπούσια, ή θα χτυπήσει κάποια στιγμή το χέρι στο τραπέζι; Διαδικτυακά έστω. Όπως έκανε, όταν ζητούσαν οι παράγοντες του γυναικείου ΠΑΟΚ το δίκιο τους. Έτσι όπως εκείνοι το ερμήνευαν. Όπως έκανε όταν τον «στρίμωξε» ο Χρήστος Γεωργουσόπουλος από το Μαρούσι.

Τι να κάνει ο πρόεδρος της ΕΟΚ; Να απαιτήσει από τον κ. Μπούσια να συνετίσει τους εκλεγμένους παράγοντες διαιτησίας του Πειραιά. Αν δεν μπορεί να συμβεί αυτό, να βγει και να τους καταγγείλει δημόσια. Να μην περιμένει, δηλαδή, να βγούμε εμείς πρώτοι να σχολιάσουμε και να ακολουθούν καταϊδρωμένοι ΕΟΚ κι ΟΔΚΕ.

Όσο για την κ. Γαρίνη και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά; Αν ισχύουν όλα αυτά (μακάρι να μην είναι έτσι) σε μας δεν έχει να πει κάτι. Ας τα πει στους γονείς του άτυχου Αναστάση.


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS