overfm
Οδηγό… επιβίωσης με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το τραπέζι του Πάσχα, προκειμένου να αποφύγουμε άσχημες καταστάσεις εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή μας στις συνθήκες μαγειρέματος και ψησίματος των κρεάτων αλλά και των αυγών, καθώς επίσης και στην ατομική μας υγιεινή.
Αν επιθυμούν οι πολίτες θα πρέπει να να καταναλώσουν αιγοπρόβειο κρέας σε πακέτο (take away ή delivery) και να βεβαιωθούν ότι είναι ζεστό κατά την παραλαβή. θα πρέπει να καταναλώσουντο μαγειρεμένο κρέας εντός 2 ωρών ( ή 1 ώρας αν η θερμοκρασία είναι 32°C). Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως, τοποθετήστε το στο ψυγείο σε θερμοκρασία ≤4°C, σε καλυμμένα δοχεία και καταναλώστε το εντός 3-4 ημερών, κρύο ή αφού προηγουμένως το έχουν ζεστάνει στους 74°C.
Ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χειρισμό των τροφίμων.
Επίσης οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ξεχωριστές επιφάνειες εργασίες και εργαλεία (μαχαίρια) για ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα. Και μετά να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία για τα κρέατα και τα υπόλοιπα τρόφιμα.
Πηγή: dnews.gr