RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Ενοχή για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια ζήτησε ο εισαγγελέας για τον προπονητή ιστιοπλοΐας

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Την ενοχή του προπονητή ιστιοπλοΐας για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση της αθλήτριάς του ενώ εκείνη ήταν 12 ετών ζήτησε με αγόρευση – καταπέλτη ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαστραντωνάκη, εφάρμοσε ένα «εγκληματικό σχέδιο» καταχρώμενος την ιδιότητα του ως προπονητής αλλά και την εμπιστοσύνη των γονιών της ανήλικης.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας ξεδίπλωσε, μέσα από τις μαρτυρίες, τον τρόπο που ο κατηγορούμενος φέρεται να βίασε το νεαρό κορίτσι το οποίο αντιστάθηκε χωρίς αποτέλεσμα καθώς, όπως είπε, διακατεχόταν από φόβο.

«Έβρισκε διαθέσιμο χρόνο και χώρο. Στα αποδυτήρια, στις τουαλέτες, στη θάλασσα, σε σκάφη…» περιέγραψε σημειώνοντας παράλληλα ότι ο 39χρονος «αντιλαμβανόταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του, γνώριζε την ηλικία της».

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε στις μελετημένες ενέργειες του κατηγορούμενου δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι όλα ξεκίνησαν όταν το κορίτσι ήταν μόλις 10 ετών. «Τελείωνε την Δ’ Δημοτικού» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά, απευθύνοντας της φτάσεις όπως “τι ωραίο κορμάκι έχεις”, “μωρό μου” ο κατηγορούμενος φρόντισε να θεμελιώσει γερές σχέσεις με όλους του γονείς των παιδιών του ομίλου. Ειδικώς έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας. «Ξημεροβραδιάζονταν στο κατάστημα των γονιών της», «έτρωγε μαζί τους», «κοιμήθηκε πολλές φορές στο κρεβάτι πίσω από το κατάστημα». Αυτά είναι φράσεις που ακούστηκαν. Η σχέση που ανέπτυξε με τους γονείς ήταν κάτι περισσότερο. Ήταν ο «πατέρας» που αποκάλεσε τον πατέρα της καταγγέλλουσας και η «αδελφή» όπως αποκαλούσε τη μητέρα της».

Ο εισαγγελέας αναφερόμενος στην κατάθεση της καταγγέλλουσας διαπίστωσε πως δεν υπήρξαν αντιφάσεις. «Όσες φορές και να επανέλαβε, μίλησε ακριβώς για τα ίδια πραγματικά περιστατικά χωρίς να πέσει σε καμία αντίφαση. Γεγονός που δείχνει ότι όλα όσα βίωσε δεν είναι προϊόν φαντασίας ή μυθοπλασίας αλλά πραγματικά περιστατικά που η ένταση τους σε αυτή τη τρυφερή ηλικία προκάλεσαν τραύματα στη ψυχή της που κανείς δε ξέρει αν θα ξεπεράσει». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η κοπέλα δεν αντέδρασε αμέσως και δεν αποκάλυψε όλα όσα βίωνε στους γονείς της με τους οποίους είχε πολύ καλές σχέσεις «λόγω της ψυχολογικής βίας που την έκανε να νιώθει πολύ άβολα. Ένιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Είχε μπει όπως είπε σε κατάσταση υπακοής».

Αντίθετα, μιλώντας για τους ισχυρισμούς του 39χρονου έκανε λόγο για «σωρεία αντιφάσεων» τονίζοντας πως «είχε χειραγωγήσει» την ανήλικη αθλήτρια του η οποία «δεν μπορούσε να ξεφύγει από την πίεση που της ασκούσε».

«Όταν η κοπέλα βίωνε τα γεγονότα ήταν ένα παιδί, ο κατηγορούμενος τη θαύμαζε και τη αγαπούσε εκδηλώνοντας αυτά τα συναισθήματα του χωρίς τη συναίνεση της παθούσας» τόνισε και ζήτησε να κριθεί ένοχος για βιασμό και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ εξακολούθηση ενώ εισηγήθηκε την απαλλαγή του λόγω απορρόφησης των γεννετήσιων πράξεων από το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Η πρώτη ποινική δίκη στο πλαίσιο του ελληνικού Μetoo

Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι η πρώτη ποινική δίκη στο πλαίσιο του κινήματος του metoo μετά τις αποκαλύψεις από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ήταν παρούσα στο δικαστήριο και ασκούσε την εισήγηση του εισαγγελέα για ενοχή συναισθηματικά φορτισμένη.

Φορτισμένη ήταν και η μητέρα της νεαρής κοπέλας η οποία δεν βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της αγόρευσης. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ δεν αποκλείεται η απόφαση του δικαστηρίου να εκδοθεί εντός της ημέρας.


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS