Ενόργανη: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Παρών ο Πετρούνιας | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΣΠΟΡ | Ενόργανη: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Παρών ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι κανονικά στην αποστολή που θα ταξιδέψει Εθνική ομάδα της Ελλάδος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης της Βασιλείας (21-25/4).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι κανονικά στην αποστολή της Εθνικής ομάδας που θα ταξιδέψει για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης της Βασιλείας (21-25/4). Όσον αφορά, τους πρωταθλητές του σύνθετου ατομικού (άνδρες: Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, γυναίκες: Αργυρώ Αφράτη, Ελβίρα Κατσάλη, Χρύσα Μπαλάμη, Μαγδαληνή Τσιώρη) θα έχουν στην ελβετική πόλη την τελευταία ευκαιρία τους για να διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση, καθώς μέσα από το σύνθετο θα δοθούν από δύο εισιτήρια, σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.Οι Έλληνες αθλητές που δηλώθηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην κατηγορία ανδρών, είναι οι

  • Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι),
  • Νίκος Ηλιόπουλος (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο),
  • Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος, δίζυγο),
  • Αντώνης Τανταλίδης (σύνθετο ατομικό: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, άλμα, δίζυγο, μονόζυγο),
  • Νίκος Κρανίτης (έδαφος, δίζυγο).

Στην κατηγορία γυναικών, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Αργυρώ Αφράτη, Ελβίρα Κατσάλη, Χρύσα Μπαλάμη, Μαγδαληνή Τσιώρη, που έχουν όλες δηλωθεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος).

Το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπως όλα όσα διεξάγονται κατά τα μονά έτη, έχει την ιδιαιτερότητα ότι δεν περιλαμβάνει το ομαδικό αγώνισμα, αλλά αντίθετα απευθύνεται σε σπεσιαλίστες των επιμέρους οργάνων και του σύνθετου ατομικού.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, ο οριστικός καταρτισμός των ομάδων γίνεται μία ημέρα πριν από την έναρξη των αγωνισμάτων κάθε κατηγορίας. Μέχρι τότε, κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός ή περισσότερων αθλητών.

PLANET SPORTS