Πόλο

Eλλαδάρα για μετάλλιο, ισοπέδωσε τις Η.Π.Α

Έπειτα από μια μεγαλειώδη εμφάνιση η Ελλάδα ισοπέδωσε με 16-11 τις Η.Π.Α και προκρίθηκε στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο.

29.06.2022 | 15:25

Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο , η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά στην ζώνη των μεταλλίων σε μεγάλη διοργάνωση καθώς διέλυσε με 16-11 τις Η.Π.Α και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ουγγαρίας η Ιταλίας οι οποίες θα αναμετρηθούν απόψε στις 22.00 (ERT Sports)

Μοναδικό μελανό σημείο ο τραυματισμός του βασικού μας τερματοφύλακα, Μάνου Ζερδεβά ενώ ο ημιτελικός της εθνικής μας θα διεξαχθεί την Παρασκευή.

Δυναμικά μπήκε στο παιχνίδι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καθώς με δυο γκολ του Ντίνου Γεννηδουνιά προηγήθηκε 2-0. Το προβάδισμα εναλλασόταν μεταξύ ενός και δυο γκολ διαφορά για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ώσπου οι Αμερικανοί ισοφάρισαν για πρώτη φορά σε 4-4.  H δεύτερη περίοδος δεν ξεκίνησε ιδανικά καθώς ο Μάνος Ζερδεβάς τραυματίστηκε στο αριστερό χέρι και πήρε την θέση του ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Παναγιώτης Τζωρτζάτος με το ημίχρονο να λήγει ισόπαλο με 7-7.

Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα έκανε το τέλειο οκτάλεπτο καθώς με τρία γκολ και χωρίς να δεχτεί κανένα κατάφερε να το κλείσει προηγούμενη με 10-7 ενώ στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου το σκορ πήγε και στο 12-7. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικού χαρακτήρα και με το τελικό 16-11 η Εθνική μας Ομάδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Έρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Περισσότερα σε λίγο…..

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή