RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | WRC | ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Μεγάλος νικητής ο Νεβίλ με i20 N Rally1! Θρίαμβος για την Hyundai με το απόλυτο 1-2-3

Το «Ράλλυ των Θεών», ο «Εθνικός μας Αγώνας», το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, o 10ος αγώνας του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τη φήμη του ως ένας από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες του WRC, καθώς τα σκληροτράχηλα και αφιλόξενα (για τα οχήματα) εδάφη των Ειδικών Διαδρομών, έφεραν απρόσμενες εγκαταλείψεις και ανατροπές στις προβλέψεις, ενώ η το θερμότερο χτύπησε κόκκινο σκαρφαλώνοντας ακόμα και πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικό είναι ότι ο ζωντανός θρύλος του WRC, Σεμπαστιάν Λεμπ, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας προβλήματος στον ιμάντα του δυναμό. Επίσης ένα κλατάρισμα στην Ειδική Διαδρομή Περιβόλι 1 έβαλε φρένο στην πορεία του Πιερ Λουί Λουμπέ, που με τις επιδόσεις του κέρδισε τις εντυπώσεις στο χθεσινό σκέλος. Στην ίδια ειδική διαδρομή ο Κάλε Ροβάνπερα είχε μια έξοδο προκαλώντας ζημιά στο πίσω μέρος του αμαξώματος του GR Yaris Rally1, αλλά κυρίως, χάνοντας περισσότερα από 6 λεπτά. Ο Εσαπέκα Λάπι από την πλευρά του, έχασε την ελπίδα διεκδίκησης μίας θέσης στο βάθρο, έπειτα από πρόβλημα στην αντλία καυσίμου στην Ειδική Διαδρομή Περιβόλι 2 και την αναπόφευκτη εγκατάλειψη στην απλή διαδρομή.

Σαμπάνιες άνοιξε η Hyundai Motorsport στη χώρα μας, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της στο WRC κατάφερε το απόλυτο 1-2-3 με Τιερί Νεβίλ-Μάρτιν Γουάιταγκε, Οτ Τάνακ-Μάρτιν Γιαρβέογια και Ντάνι Σόρδο-Κάντιντο Καρέρα!

Τα πληρώματα λοιπόν επέστρεψαν στο Ελευθεροχώρι, μήκους 16,90 χλμ., το οποίο αποτέλεσε και την Wolf Power Stage του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η  με την Wolf Power Stage κλείνει κάθε αγώνας του WRC και είναι η  τελευταία ευκαιρία για τους οδηγούς να κερδίσουν επιπλέον πόντους (στους 5 ταχύτερους) και να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική κατάταξη. Η τελική κατάταξη για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στον παρακάτω πίνακα:

Wolf Power Stage

Η σειρά εκκίνησης για την τελευταία Ειδική Διαδρομή και Wolf Power Stage του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν η εξής:

 1. Ροσέλ (WRC2)
 2. Γκριάζιν (WRC2)
 3. Λίντχολμ  (WRC2)
 4. Γκρινσμίθ
 5. Λάπι
 6. Ροβάνπερα
 7. Κατσούτα
 8. Μπριν
 9. Λουμπέ
 10. Σόρδο
 11. Τάνακ
 12. Νεβίλ

Ωστόσο ο Ροσέλ τουμπάρισε στην 16η και τελευταία Ειδική Διαδρομή του αγώνα, οι θεατές βοήθησαν να επανέλθει το αυτοκίνητο, το οποίο όμως δε μπόρεσε να εκκινήσει.

Οι δηλώσεις των πληρωμάτων μετά την Ειδική Διαδρομή  Ελευθεροχώρι/Wolf Power Stage:

#23 Νικολάι Γκριάζιν- Κωνσταντίν Αλεξαντρόφ «Τουμπάρισε! Γενικά κάναμε την ειδική, χωρίς να πάρουμε ρίσκο. Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω. Όλα καλά. Ωραίος αγώνας, περιπέτεια για εμάς».

#25 Μέλ Λίντχολμ-Ρίτα Χαμαλάινεν: «Η νίκη ήρθε λόγω της ταχύτητας μας, όχι λόγω προβλημάτων των άλλων. Είμαι πολύ χαρούμενος. Γνωρίζαμε ότι μπορεί να πάει καλά, αλλά υπάρχει πάντα μεγάλο ρίσκο. Είμαι ευγνώμων στην ομάδα. Μας έδωσαν ένα τέλειο αυτοκίνητο».

#44 Γκας Γκρινσμίθ-Γιόνας Άντερσον: «Οι γραμμές ήταν στενές. Η διαδρομή θα είναι ταχύτερη για όσους ακολουθούν. Εγώ έκανα την προσπάθειά μου».

#4 Εσαπέκα Λάπι-Γιάνε Φερμ: «Είναι ώρα επιστροφής στο σπίτι και ξεκούρασης».

#69 Kάλε Ροβάνπερα-Γιόνε Χάλτουνεν: «Έπρεπε να πιέσω, ακόμα και στα δύσκολα κομμάτια. Αυτό ήταν ένα από τα χειρότερά μου ράλλυ. Όμως και για την ομάδα. Πρέπει να βελτιωθούμε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί».

#18 Tακαμότο Κατσούτα-Άαρον Τζόνστον: «Είχαμε ένα θέμα πριν την εκκίνηση, έχασα τη συγκέντρωσή μου και είχαμε μια μικρή έξοδο και ξεζαντάρισε το ελαστικό. Ήταν λάθος μου, κοίταζα τα όργανα. Πρέπει να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα».

#42 Κρεγκ Μπριν-Πολ Ναγκλ:  «Το τελευταίο κομμάτι της ειδικής ήταν πολύ σκληρό. Σε όλο τον αγώνα δεν κάναμε λάθος, μείναμε στο μέσο του δρόμου, αλλά σταθήκαμε άτυχοι την Παρασκευή».

#7 Πιερ Λουί Λουμπέ- Βίνσεντ Λαντέ:  «Αυτός ο αγώνας ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμάς. Προοδεύουμε με κάθε ράλλυ. Ευχαριστώ την ομάδα και τους μηχανικούς, έκαναν καταπληκτική δουλειά. Το ότι είμαστε εδώ, το χρωστάμε σε αυτούς. Ευχαριστώ πολύ».

#6 Ντάνι Σόρδο-Κάντιντο Καρέρα: «Σταθήκαμε τυχεροί, εγκατέλειψαν πολλοί. Είμαι χαρούμενος για την ομάδα, για αυτό το 1-2-3. Το άξιζαν! Είχαμε δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό για τους ανθρώπους της Hyundai. Ας τερματίσουμε και να το γιορτάσουμε».

#8 Οτ Τάνακ-Μάρτιν Γιαρβέογια: «Εξαρτάται από τον στόχο. Αν θες να παλέψεις για το πρωτάθλημα η απόφαση της ομάδας είναι λάθος, από την πλευρά των δημοσίων σχέσεων είναι σωστή. Εγώ θέλω να παλέψω για το πρωτάθλημα».

#11 Τιερί Νεβίλ-Μάρτιν Γουάιταγκε: «Δύσκολη σεζόν, είναι ανακούφιση αυτή η νίκη, αλλά το σημαντικότερο είναι το 1-2-3 για την ομάδα. Ιστορική στιγμή για όλους».

Πηγή: motori.gr


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS