ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτός είναι ο Έλληνας που διεκδικεί ένα Όσκαρ

Η φετινή 94η Τελετή Απονομής των βραβείων Όσκαρ, θα πραγματοποιηθεί με έντονο το ελληνικό... άρωμα, αφού υπάρχει υποψήφιος.

27.03.2022 | 23:50

Amy Schumer, Regina Hall και Wanda Sykes γίνονται οι οικοδέσποινες της μεγάλης βραδιάς των Οσκαρ στο εμβληματικό Dolby Theater.

Στην κούρσα για το περίφημο χρυσό αγαλματίδιο ηγείται η πολυσυζητημένη ταινία “Η εξουσία του σκύλου” με 12 υποψηφιότητες, ανάμεσα στις οποίες και το Οσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, το οποίο διεκδικεί η Jane Campion.

Ανάμεσα στα μεγάλα φαβορί και η ταινία Dune με 10 υποψηφιότητες, η γαλλική ταινία CODA αλλά και το Μπέλφαστ του Κενεθ Μπρανα, ο οποίος γίνεται ο μοναδικός στην ιστορία που διεκδικεί οσκαρ σε 7 διαφορετικες κατηγοριες, αναμεσα στις οποιες αυτες της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και α’ ανδρικού ρόλου.

Τα φετινά βραβεία θα έχουν όμως και άρωμα ελληνικό. Ο ελληνικής καταγωγής Νίκος Καλαϊτζίδης βρίσκεται πίσω από τον μαγικό κόσμο των οπτικών εφέ της μεγάλης οθόνης.

Εκείνος και η ομάδα της Digital Domain έχουν στο ενεργητικό τους περισσότερες από 35 ταινίες μεγάλου μήκους. Spider-Man, Tron, X-Men, Τιτανικός αλλά και “Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον”, για την οποία κέρδισαν το χρυσό αγαλματίδιο.

 

 

Πηγή: dikaiologitika.gr

Ετικέτες

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή