Γι αυτούς τους λόγους οι άντρες που έχουν αδελφές γίνονται καλύτεροι σύντροφοι | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Φάκου | Γι αυτούς τους λόγους οι άντρες που έχουν αδελφές γίνονται καλύτεροι σύντροφοι

Yπάρχουν κάποιοι καλοί λόγοι για να βγει μια γυναίκα με έναν άντρα που έχει αδερφή.

Όταν ένας άνδρας έχει αδερφή, μεγαλώνει με κάποια ερεθίσματα τα οποία ανάλογα με το βαθμό στον οποίο είναι δεμένος μαζί της επηρεάζουν λίγο ή πολύ τη συναισθηματική νοημοσύνη του.

Ακόμα όμως κι αν η σχέση τους δεν είναι πολύ στενή, έχει προβάδισμα απέναντι σε κάποιον άλλον άνδρα που δεν έχει αδερφή. Δεν είναι το στερεοτυπικό ότι είναι περισσότερο εξοικειωμένος με το φαινόμενο της αλλαγής της διάθεσης μιας γυναίκας όταν έχει περίοδο, είναι ότι αποκτά βαθύτερες προσλαμβάνουσες σε θέματα που αφορούν στη γυναίκα, όπως επιβεβαιώνουν οι ψυχολόγοι.Το αγόρι που έχει αδερφή, μεγαλώνοντας μαζί της, μαθαίνει να είναι πιο επικοινωνιακό καθώς τα κορίτσια από μικρά μιλούν περισσότερο και είναι πιο εκδηλωτικά. Έτσι, τα αγόρια αναγκάζονται να ακολουθήσουν αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς , σιγά σιγά το υιοθετούν και τους φαίνεται με τον καιρό απόλυτα φυσιολογικό” εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Imani Movva. Τα κορίτσια δείχνουν από νωρίς το δρόμο για την ετεροφυλοφυλική επικοινωνία στα αγόρια αδέλφια τους, τα οποία, αν είχαν αδερφούς θα έβρισκαν απέναντί τους μια αντανάκλαση του εαυτού τους και όχι κάτι διαφορετικό.

Έχοντας αδερφή, ένα αγόρι περπατάει από νωρίς σε μονοπάτια που διαφορετικά θα εξερευνούσε αργότερα

Επίσης καλλιεργεί αρετές όπως η υπομονή, ο συμβιβασμός, η υποχώρηση και ο σεβασμός. Μην σου φανεί καθόλου περίεργο αν ένας σύντροφος που έχει αδερφή νοιάζεται περισσότερο για τη σύντροφό του και την προσέχει παραπάνω. Είναι κάτι υποσυνείδητο, που το έχει μάθει συμπεριφοριστικά από τα παιδικά του χρόνια, αφού την ίδια προστατευτική συμπεριφορά είχε και μαζί της. Επιπλέον, μιλά πιο ξεκάθαρα, έχει πιο δομημένη σκέψη και ξέρει να δικαιολογεί τον εαυτό του. Όλα αυτά επειδή προηγουμένως, κλήθηκε να τα κάνει απέναντί στην αδερφή του και τα έμαθε.

Διάβασε τη συνέχεια ΕΔΩ

PLANET SPORTS