Αυτό είναι το νέο σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Joyed - Νίκος Κατσαρός - Άκης Δημακός

overfm.gr | Super League 1 | Αυτό είναι το νέο σχέδιο της ευρωπαϊκής Super League

Δύο πρωταθλήματα των 20 ομάδων χωρίς μόνιμα μέλη, είναι το νέο σχέδιο που θέλουν να επιβληθούν οι υποστηριχτές της ευρωπαϊκής Super League.

Δύο πρωταθλήματα των 20 ομάδων και χωρίς μόνιμα μέλη. Αυτό είναι το νέο σχέδιο που επεξεργάζονται οι υποστηριχτές της ευρωπαϊκής Super League (ESL). Αποκαλύπτει το εβδομαδιαίο γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό Wirtschaftswoche.  Το πρώτο εγχείρημα που ξεκίνησε τον Απρίλιο κράτησε για διάστημα 48 ωρών. Αφήνοντας υπερασπιστές, Ρεάλ Μαδρίτης,  Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, από τα 12 ιδρυτικά μέλη.Τώρα η ιθύνοντες της ESL περιμένουν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο. Εκεί περιμένουν να αποφανθεί το ερώτημα που έθεσε το δικαστήριο της Μαδρίτης. Σχετικά με την κυρίαρχη UEFA θέση στην διοργάνωση των ηπειρωτικών τουρνουά.  Σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης, τότε οι τρεις σύλλογοι που δεν εγκατέλειψαν το έργο θα είναι σε θέση να το επαναλάβουν χωρίς να φοβούνται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις.

Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει αρχίσει η επεξεργασία μίας εναλλακτικής μορφής της ESL. Σύμφωνα με ένα έγγραφο που απέκτησε το Wirtschaftswoche, επιχειρείται να ξεπεραστούν οι ανησυχίες των  φιλάθλων.

Η νέα ESL δεν θα έχει μόνιμα μέλη, αλλά θα πρέπει να είναι 100% ανοιχτή, εισάγοντας έτσι εκ νέου το κριτήριο της αθλητικής αξίας. Με συνέπεια και σε αυτήν την περίπτωση η συμμετοχή στην διοργάνωση να συνδέεται με τα αθλητικά αποτελέσματα σε εθνικά πρωταθλήματα.

Τι αναφέρει το έγγραφο

  «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η προτεινόμενη μορφή της Ευρωπαϊκής Super League καταργεί την έννοια των “ μόνιμων μελών” και είναι ανοιχτή σε ευρωπαϊκούς συλλόγους», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, που αναφέρει στη συνέχεια ότι θα υπάρχει ένα, αλλά δύο πρωταθλήματα, και τα δύο  με 20 ομάδες.

PLANET SPORTS