RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Αθλητισμός | Αυγενάκης: «Σε 4 χρόνια αλλάξαμε τον αθλητισμό μας» (vid)

Ο Υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσίευσε ένα VIDEO στα social media και κάνει τον απολογισμό του για το έργο του τα τέσσερα χρόνια.

Με ένα βίντεο διάρκειας σχεδόν 18 λεπτών και σύνθημα “Σε 4 χρόνια αλλάξαμε τον αθλητισμό μας”, ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε έναν απολογισμό του έργου του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο νομοθετικό και μεταρρυθμιστικό έργο, την στήριξη αθλητών/τριών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη χρηματοδότηση ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, την εξωστρέφεια κ.α.

Αναλυτικά το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη: 

«Τον Ιούλιο του 2019 παραλάβαμε ένα άναρχο αθλητικό οικοδόμημα, με θεσμικό πλαίσιο που ήταν ανεπαρκές σε πάρα πολλούς τομείς. Τα αυτονόητα δεν είχαν ρυθμιστεί για πολλά χρόνια και ήταν επείγουσα η αναγκαιότητα δραστικών μεταρρυθμίσεων, με άμεσα μέτρα για να επικρατήσει διαφάνεια και τάξη. Να νοικοκυρευτεί ο αθλητικός χώρος.
Τέσσερα χρόνια μετά αισθάνομαι περήφανος για το πλούσιο έργο μας:
– με 7 νόμους, 5 μνημόνια συνεργασίας και δεκάδες άλλες διατάξεις ανανεώσαμε το τοπίο σε όλο το φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μπήκε οξυγόνο ανάπτυξης, κυριαρχεί πια η νομιμότητα παντού, άνοιξαν νέοι ορίζοντες, δόθηκαν φορολογικά κίνητρα. Έχουν προτεραιότητα και στηρίζονται οι αθλήτριες και οι αθλητές, προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός, διαθέσαμε το πρωτοφανές ποσό των 304 εκατ. ευρώ την τριετία 2020-2022, δημιουργώντας και για πρώτη φορά τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης του αθλητισμού από τη φορολογία των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων,
– αναβαθμίσαμε με εκατοντάδες έργα σε όλη τη χώρα τις αθλητικές υποδομές και έπειτα από δύο δεκαετίες εκπονήθηκε και υλοποιείται το Πρόγραμμα Αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής,
– ο αθλητισμός των ΑμεΑ ήρθε στο προσκήνιο,
– γίναμε χώρα-πρότυπο στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ και των χειραγωγημένων αγώνων, καθοδηγώντας ευρωπαϊκά σ’ αυτές τις δύο μάστιγες του αθλητισμού παγκοσμίως,
– με εξωστρέφεια επαναφέραμε την Ελλάδα στη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, διεκδικώντας και διεξάγοντας άρτια σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, σε αρμονική σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η προβολή της χώρας σε κάθε γωνιά του πλανήτη ενισχύει τον αθλητικό τουρισμό με πολλαπλά τοπικά και εθνικά οφέλη,
– ενθαρρύναμε την ανάπτυξη νέων αθλημάτων και οι 48 Ομοσπονδίες που παραλάβαμε είναι πλέον 58,
– συνδέσαμε τον αθλητισμό με την υγιεινή διατροφή και επιπλέον αναδείξαμε την κοινωνική του διάσταση και τις αξίες του (αλληλεγγύη, εθελοντισμός) αλληλοεπιδρώντας με την κοινωνία των πολιτών.
Για όλα αυτά και τόσα άλλα που κάναμε αυτά τα 4 χρόνια, θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα τους συνεργάτες μου, όλους τους εργαζομένους στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και τα στελέχη και τις διοικήσεις των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων μας σε όλη την Ελλάδα. Η ομαδική δουλειά κάνει τη διαφορά!
Κι επιπλέον, την αθλητική οικογένεια της χώρας, που μεγαλώνει διαρκώς! Γι’ αυτήν εργαζόμαστε! Η αποδοχή και η εμπιστοσύνη της είναι το μεγαλύτερο παράσημό μας!
Ο αθλητισμός μας αλλάζει!
Η Ελλάδα αλλάζει!
Προχωράμε μαζί!
Σταθερά, μπροστά!».

 

 

 

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

 


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS