Διεθνή

Ατλέτικο Μινέιρο: Πρωταθλήτρια Βραζιλίας μετά από 50 χρόνια

Η Ατλέτικο Μινέιρο, στέφθηκε πρωταθλήτρια Βραζιλίας μετά από 50 χρόνια προσμονής με πρωταγωνιστές τους Χουλκ και Ντιέγκο Κόστα.

03.12.2021 | 12:31

Η Ατλέτικο Μινέιρο έπρεπε να περιμένει 50 χρόνια για να βρεθεί ξανά στην κορυφή του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.

Δύο στροφές πριν το τέλος του Brazilerao, η ομάδα των Χουλκ και Ντιέγκο Κώστα,  κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο. Η Ατλέτικο Μινέιρο κέρδισε εκτός έδρας την Μπαΐα με 3-2 και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Συνολικά συγκέντρωσε 81 βαθμούς σε 36 αγώνες ενώ στη δεύτερη θέση έμεινε η Φλαμένγκο με 11 βαθμούς λιγότερο.

Η τελευταία φορά που η ομάδα της Βραζιλίας κατέκτησε το πρωτάθλημα ήταν το μακρινό 1971 ενώ το φετινό είναι το δεύτερο στην ιστορία της ομάδας.

Ατλέτικο Μινέιρο: Πρωταθλήτρια Βραζιλίας μετά από 50 χρόνια

Στην επικράτηση κόντρα στην Μπαΐα έγινε με ανατροπή. Μέχρι το 73ο λεπτό, η ομάδα του Κούκα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0. Όμως μέσα σε τέσσερα λεπτά έγινε η ανατροπή που οδήγησε και στην νίκη με 3-2.  Αμέσως μετά την επική νίκη, χιλιάδες οπαδοί κατέκλυσαν τους δρόμους  για να πανηγυρίσουν την νίκη της ομάδας του.

Ο Κένο, ο οποίος πέτυχε δύο από τα γκολ της ομάδας του, δεν μπόρεσε να κρύψει τον έντονο ενθουσιασμό του και μέσα σε κλίμα πανηγυρισμού, δήλωσε: «50 χρόνια περίμεναν. Είναι πολλά. Τώρα όλοι γιορτάζουμε».

Ο πρώην άσος της Ζενίτ, Χουλκ, είχε καθοριστικό ρόλο. Στα 35 του χρόνια, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 18 γκολ σε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ο Ντιέγκο Κόστα έχει σκοράρει τέσσερις φορές στις 14 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα.

Επίσης σύμφωνα με ραδιοφωνικό σταθμό στο Μπέλο Οριζόντε, ο βασικός χορηγός του συλλόγου, η εταιρεία MRV, θα παρέχει δωρεάν τατουάζ στους φίλους της ομάδας. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν τις επόμενες μέρες. «Αυτή η δράση, η οποία ξεκινά στις 9 το πρωί στο σπίτι του Galo, θα είναι με σειρά προτεραιότητας», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το Radio Itatiaia.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή