RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Χρηστικά | Ασφάλισε τα απρόοπτα της ζωής…

Το ιδανικό σενάριο να ζούμε όλοι μας τα επόμενα 20-30-40 χρόνια, χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, υπάρχουν και τα απρόοπτα της ζωής… Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης. 

Τα επόμενα 20, 30, 40 χρόνια τέσσερα είναι τα πιθανά σενάρια της ζωής που θα συμβούν σε όλους εμάς και παρακάτω απλά τα υπενθυμίζουμε γιατί η καθημερινότητα δε μας επιτρέπει ούτε καν να τα σκεφτούμε:

1) Θάνατος και Ασφάλεια

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ο θάνατος, ατύχημα ή ασθένεια, είναι η μοίρα της ζωής. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και κρύβει πολλούς κινδύνους. Ότι γεννήθηκε θα πεθάνει, αργά ή γρήγορα, κανείς δε θα ζει αιώνια. Εκείνη τη στιγμή όμως αρχίζει ένας γολγοθάς για τους ανθρώπους που αγαπάς και σ’ αγαπάνε, αλλά και για την οικογένεια που στηρίζεται και εξαρτάται από εσένα. Ειδικά αν πρόκειται για πρόωρο και ξαφνικό θάνατο τα πράγματα γίνονται τραγικά. Ο πόνος μεγάλος και επιπλέον τα Δάνεια, οι καθημερινές υποχρεώσεις, η φροντίδα και οι σπουδές των παιδιών ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια των δικών σου ανθρώπων.

Ακόμα όμως και αν ο θάνατος έρθει σε μεγάλη και προχωρημένη ηλικία πιθανόν να υπάρχουν φόροι κληρονομιάς και οι κληρονόμοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αν δεν διαθέτουν άμεση ρευστότητα, τότε θα αναγκαστούν να σκοτώσουν όσο – όσο ένα σημαντικό μέρος της περιουσίας.

2) Ανικανότητα και Ασφάλεια

Είναι ένα πιθανό σενάριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Δυστυχώς χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο έρχονται αντιμέτωποι με αυτήν την οδυνηρή κατάσταση. Ιδιαίτερα τραγική και δαπανηρή κατάσταση μια μόνιμης ολικής ανικανότητας από ατύχημα ή από ασθένεια.

Η μόνιμη ολική ανικανότητα, είναι ακόμα πιο τραγική από το θάνατο. Στο θάνατο, ο χρόνος θα σκληρύνει τους ανθρώπους και θα βρουν σταδιακά τη δύναμη να προχωρήσουν τη ζωή τους. Στην ανικανότητα όμως θα υπάρχει ένα επιπλέον βάρος. Το βάρος αυτό θα είναι μόνιμο, θα χρειαστεί φροντίδα ψυχική και υλική με αποτέλεσμα να εμποδίζει τους ανθρώπους που αγαπάς να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ψυχολογία και την αξιοπρέπεια του ασθενή και της οικογένειας.

3) Υγεία και Ασφάλεια

Η υγεία μας είναι το πολυτιμότερο αγαθό και φυσικά είναι ανεκτίμητη, όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ο πλέον πολύπλοκος οργανισμός πάνω στο πλανήτη. Είναι πολύ σπάνιο να ζήσει ο άνθρωπος μέχρι τα βαθιά του γεράματα, χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας μικρό ή μεγάλο.

Η κατάσταση της δημόσιας υγείας και των κρατικών νοσοκομείων ήταν πολύ άσχημη και μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, το covid καθώς και την ενεργειακή κρίση που ζούμε έγινε τραγική. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ένα μικρό και απλό πρόβλημα υγείας μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο και δύσκολο. Οι λόγοι προφανείς και το έχουμε δει κατά επανάληψη να συμβαίνει.

4)  Επιβίωση και Σύνταξη

Το ιδανικό σενάριο να ζούμε όλοι μας τα επόμενα 20-30-40 χρόνια, είναι το να ζούμε και μάλιστα χωρίς προβλήματα υγείας. Εκεί είμαστε αντιμέτωποι με ένα άλλο πρόβλημα και μάλιστα σε μια προχωρημένη ηλικία. Θα έχουμε τα απαραίτητα χρήματα/σύνταξη για να ζούμε με μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια; Σε μια ηλικία που δεν θα μπορούμε να δουλεύουμε και να παράγουμε εισόδημα.

Τα παραπάνω δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να έχουν το μικρότερο αντίκτυπο και κόστος για εμάς. Αυτό μόνο με ένα τρόπο μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Με την ασφάλεια και συγκεκριμένα με την ασφάλεια ζωής, προστασίας, ανικανότητας, υγείας και σύνταξης.

Πρέπει σήμερα κιόλας να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα με κάποιον «καθαρόαιμο» Ενεργό Ασφαλιστή. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να μας λύσει αυτό το σταυρόλεξο, καθώς έχει τις γνώσεις, τα εργαλεία και την εκπαίδευση που χρειάζεται αυτή η πολύπλοκη άσκηση και το σύνθετο πρόβλημα της ζωής.

Ψάξτε να τον βρείτε και δείξτε του εμπιστοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε το ιατρικό τσεκ απ και πρέπει όλοι να το κάνουμε τακτικά. Σώζει ζωές, όμως ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν το οικονομικό τσεκ απ. Για αυτό το οικονομικό τσεκ απ θα μιλήσουμε μια άλλη φορά εκτενέστερα.

Ό,τι αγαπάς φροντίζεις να το ασφαλίσεις σωστά. Η Ασφάλεια δε κοστίζει, η ασφάλεια φροντίζει! Η ασφάλεια είναι αγάπη, είναι χρήματα, είναι αξιοπρέπεια, είναι ζωή.

Όλα τα παραπάνω τα συζητάμε και στην εκπομπή μας «Τα Γκολ και τα φάουλ της Ασφαλιστικής Αγοράς» κάθε Κυριακή 3 μμ. στον Over FM.

Βασίλης Μουντάκης 
«καθαρόαιμος» Ενεργός Ασφαλιστής

vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS