Κύπελλο Ελλάδας

Άρης-ΟΦΗ 3-1: Προβάδισμα πρόκρισης με… ζωγραφιά Ιτούρμπε [vids]

Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 3-1 τους Κρητικούς και πήραν προβάδισμα πρόκρισης. Δύο γκολ με πέναλτι οι Γκάμα, Καμαρά, μείωσε ο Καστάνιος και έκλεισε το σκορ με γκολάρα ο Ιτούρμπε!

01.12.2021 | 19:19

Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και στο 2’ κεφαλιά του Καμαρά κατέληξε στα χέρια του Βάτερμαν. Στο 11′ σουτ του Λάμπρου εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Ντένις και στο 13’, ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Ο Σούντγκρρεν έκανε το γύρισμα ο Βούρος τράβηξε τον Καμαρά και ο Φωτιάς δεν έδειξε κάτι. Κλήθηκε, όμως, να δει τη φάση στο VAR από τον Διαμαντόπουλο κι έδωσε το πέναλτι. Ο Γκάμα στο 16’ ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία και άνοιξε το σκορ.

Ο Άρης είχε πλέον τον έλεγχο και την ψυχολογία και στο 30′ σουτ στην κίνηση του Γκάνεα έφυγε άουτ. Στο 37’ κεφαλιά του Φαμπιάνο, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Στο 38′ σουτ του Τοράλ πέρασε ψηλά άουτ.

Νέο πέναλτι με VAR και 2-0

Στο 45’+1 έγινε νέο πέναλτι. Ο Εντιαγή μπήκε στη φάση κι ανατράπηκε στη γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον Μεγιάδο. Ο Φωτιάς αν και ήταν μπροστά στη φάση, δεν είδε την παράβαση. Ο Διαμαντόπουλος τον κάλεσε ξανά στο VAR, ο Φωτιάς έδειξε την άσπρη βούλα κι αυτή τη φορά πήγε ο Καμαρά, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0 στο 45’+4’. Στο 45’+6′ γυριστή κεφαλιά του Καστάνιος έπειτα από φάουλ του Λάμπρου, έφυγε λίγο άουτ.

Μείωσε ο Καστάνιος!

Ο ΟΦΗ επιχείρησε στο δεύτερο μέρος να πετύχει ένα γκολ για να μπει στο παιχνίδι της πρόκρισης και τα κατάφερε. Στο 56’ από πάσα του Τοράλ, ο Καστάνιος ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και με σουτ σημείωσε το 2-1. Οι Κρητικοί είχαν πλέον αυτοπεποίθηση και στο 59’ σουτ του Μπαλογιάννη εκτός περιοχής ήταν άστοχο. Στο 61′ ο Λάμπρου έκανε μαγική ενέργεια, αλλά τη μπαλιά του από αριστερά δεν την εκμεταλλεύτηκε ο Τοράλ.

Στο 65′ ο Άρης πέτυχε και τρίτο γκολ, αλλά αυτό δεν μέτρησε, πάλι έπειτα από έλεγχο στο VAR. Ο Εντιαγέ πάσαρε στον Καμαρά, αυτός απέφυγε τον Βούρο και πλάσαρε, μπήκε στην πορεία της μπάλας ο Διαμαντής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στον έλεγχο, όμως, κρίθηκε ότι ο Καμαρά ήταν εκτεθειμένος.

Ο ΟΦΗ βγήκε ξανά στην επίθεση και στο 72′ σουτ του Μεγιάδο εκτός περιοχής έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 76’ ο Λάμπρου έκανε νέα τρομερή ενέργεια, αλλά το δεξί σουτ εντός περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Στο 82’ ο Ντένις μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Καστάνιος.

Όλα έδειχναν 2-1, αλλά ο Ιτούρμπε είχε διαφορετική άποψη! Στο 90’ ο Άρης εκτέλεσε κόρνερ με πάσα, ο Μαντσίνι γύρισε από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε από την άμυνα και έφτασε στον Ιτούρμπε, ο οποίος εκτός περιοχής από τα 30 μέτρα, εξαπέλυσε έναν κεραυνό με το αριστερό και σημείωσε το 3-1, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι!

Άρης (Άκης Μάντζιος):

Ντένις, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (69’ Λούμορ), Τζέγκο, Σάσα (86’ Μάνος), Γκαρσία (46’ Μαντσίνι), Γκάμα (69’ Ιτούρμπε), Εντιαγέ (69’ Ματίγια), Καμαρά

OΦΗ (Νίκος Νιόπλιας):

Βάτερμαν, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγος (32’ Μεγιάδο), Τοράλ (64’ Ναμπί), Ντε Γκουζμάν, Καμάου (46’ Τσιλιανίδης), Λάμπρου (84’ Γιαννούλης), Καστάνιος (83’ Γιάννου)

 

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή