ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποσύρθηκε ο Ντεμπά Μπα από την ενεργό δράση

Ο Ντεμπά Μπα αποφάσισε στα 36 του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ύστερα από πλούσια καριέρα σε Πρέμιερ Λιγκ, Κίνα και όχι μόνο.

13.09.2021 | 23:00

Ο 36χρονος, πλέον, Σενεγαλέζος επιθετικός, Ντεμπά Μπα αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ο Μπα συνέδεσε το όνομά του με το «επικό» γλίστρημα του Στίβεν Τζέραρντ, χάριν του οποίου η Λίβερπουλ έχασε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2013/14.

Ο Ντεμπά Μπα αγωνίστηκε σε 99 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ και σκόραρε 43 γκολ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε σε 12 αγώνες με την Τσέλσι και την Μπασακσεχίρ. Σκόραρε 4 γκολ, ενώ είχε και μία ασίστ. Συνολικά αγωνίστηκε σε Ρουόν, Μουσκρόν, Γουέστ Χαμ, Νιούκαστλ, Τσέλσι, Μπεσίκτας, Σανγκάη Σένχουα, Γκιοζτεπέ και Μπασακσεχίρ. Πριν δύο μήνες υπέγραψε στην ελβετική Λουγκάνο, όμως αποφάσισε να τελειώσει την επαγγελματική του καριέρα.

Η καλύτερές του σεζόν ήταν 2011-12 και 2012-13, όταν έπαιζε στην Νιούκαστλ. Με τις «καρακάξες» αγωνίστηκε σε 54 ματς, σκοράροντας 29 γκολ. Αυτές οι εμφανίσεις του έδωσαν το εισιτήριο για την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο. Με την εθνική Σενεγάλης σκόραρε 4 φορές σε 22 εμφανίσεις.

Παρακάτω το βίντεο με το γλίστρημα του Τζέραρντ:

 

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή