ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποκάλυψη: Πού έγινε ο βιασμός που καταγγέλλει ο 32χρονος – Εναντίον ποιών στρέφεται η μήνυσή του

Νέες πληροφορίες για την καταγγελία που σόκαρε το πανελλήνιο περί βιασμού στρατιώτη από συνάδελφό του, κατ’ εντολή αξιωματικού, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το OnAlert.

09.06.2021 | 14:24

Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε ο δικηγόρος του 32χρονου, ο βιασμός που καταγγέλλεται έγινε πριν περίπου 10 χρόνια, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.

Η μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος στην Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, στρέφεται εναντίον 6 συγκεκριμένων προσώπων.

  • του Λοχαγού (για ηθική αυτουργία στον βιασμό, καθώς αυτός ήταν που έδωσε την διαταγή)
  • τριών στρατιωτών που πήραν μέρος στην σεξουαλική κακοποίηση και
  • δύο ψυχολόγων, οι οποίοι αν και μπορούσαν να αποτρέψουν τον βιασμό, δεν το έπραξαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 32χρονου, ο αξιωματικός ήθελε να εκδικηθεί τον στρατιώτη επειδή είχαν λογοφέρει και διέταξε στρατιώτες να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά, αφού προηγουμένως τον είχαν ναρκώσει στο ιατρείο της μονάδας.

Κατά το ρεπορτάζ που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ, ο 32χρονος επικαλείται συγκεκριμένες μαρτυρίες: Τον υπεύθυνο του ιατρείου και δύο γυναικών επαγγελματιών οπλιτών που ήταν μάρτυρες, όταν ο αξιωματικός παραδέχθηκε την ηθική αυτουργία της πράξης.

Πηγές του Στρατού – από τις οποίες προφανώς ζητήθηκε σχόλιο για την καταγγελία – σημείωναν: «Η Στρατιωτική Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί να υπάρξει θέση για μια υπόθεση που διερευνάται δικαστικά».

Πάντα κατά την ΕΡΤ, ο λόγος που ο 32χρονος πλέον άνδρας προσέφυγε στην δικαιοσύνη μετά την παρέλευση μιας δεκαετίας, ήταν οι πρόσφατες αποκαλύψεις καλλιτεχνών και αθλητριών για ανάλογες υποθέσεις.

Δείτε τι είπε ο καταγγέλλων στην ΕΡΤ3:

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή