RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Euroleague | Απίστευτο: Ο Λιόλιος έκοψε τους διαιτητές από την Ευρωλίγκα

Ο Λιόλιος μικραίνει την ελληνική διαιτησία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Μίδας είχε την… κατάρα να μετατρέπει σε χρυσό ό,τι άγγιζε. Ο Βαγγέλης Λιόλιος είναι η… αντιστροφή τού μύθου. Ό,τι πιάσει γίνεται χώμα. Τέτοια αστοχία δεν έχω ξαναδεί. Μέχρι που σκέφτηκα να πιάσω τον κολλητό μου τον Διογένη και να του πω «σταμάτα να ψάχνεις με το φανάρι για άνθρωπο. Ψάξε για άνθρωπο που να καταστρέφει ό,τι αγγίζει».

Ο Αριστείδης γνωρίζει από πρώτο χέρι πως ο Λιόλιος παρέα με τον Ηλία Κορομηλά, τον εξ απορρήτων του στη διαιτησία, έκοψαν τον δρόμο σε δύο διαιτητές. Πριν, όμως, μπω στην ουσία θα ήθελα να ρωτήσω με ποια ιδιότητα έμπαινε ο Ηλίας στα αποδυτήρια στην Άρτα και έκανε παρατηρήσεις στους διαιτητές; Αναφέρομαι στο Πανελλήνιο Εφήβων, από το οποίο συμπτωματικά έφυγε μόλις αποκλείστηκε ο Προμηθέας. Θα είχε δουλειές ο άνθρωπος.

Υπονομεύει το μέλλον της διαιτησίας ο Λιόλιος

Η Ευρωλίγκα ζήτησε από την ΕΟΚ δύο διαιτητές, για να συμμετάσχουν στο Adidas Next Generation Tournament Berlin 2024. Στην ουσία ήθελε να τους δοκιμάσει. Ο λόγος για τον Τηγάνη ως guarantee add (Euroleague Referee from June) και τον Τσιμπούρη ως potential add (observe in the tournament and possible addition for the year after).

Αν πήγαιναν θα είχαμε σίγουρα έναν επιπλέον διαιτητή στην Ευρωλίγκα και την πιθανότητα προσθήκης ενός δεύτερου (ας ήταν του χρόνου, βρε αδερφέ). Η απάντηση ήταν αρνητική. Βλέπετε, Λιόλιος και Κορομηλάς ήθελαν να έχουν εκείνοι τον τελευταίο λόγο στο ποιος θα πήγαινε και σιγά που θα κάθονταν να το συζητήσει ο Ντάνιελ Ιερεθουέλο. Τους έκοψε και ξεμπέρδεψε…

Να ήταν ο Βασιλακόπουλος, που πάντα ήταν απέναντι στην Ευρωλίγκα, άντε να το καταλάβω. Δεν θα συμφωνούσα, αλλά θα το καταλάβαινα. Λιόλιος και Κορομηλάς ήταν πάντα στην πλευρά της Ευρωλίγκας, αλλά με το… έτσι θέλω φρέναραν την καριέρα δύο παιδιών. Και δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι ρωτήθηκαν οι διαιτητές και δεν ήθελαν να πάνε στο τουρνουά να δοκιμαστούν…

Για να μην βρεθεί κανείς να ψάξει φαντάσματα, η FIBA δεν είχε καμία αντίρρηση. Ο «θέλω να κριθώ αυστηρά για τη διαιτησία» Βαγγέλης Λιόλιος πρέπει να μας εξηγήσει πώς αντιλαμβάνεται την πρόοδο του χώρου.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος κι η παρέα του παρανομούν

Διάβασα πρόσφατα μια ανακοίνωση από αγώνα του Αιγάλεω, που στρέφονταν κατά του Ζακεστίδη. Κανείς δεν το έγραψε, θα το κάνει ο Αριστείδης. Ο κ. Ζακεστίδης, λοιπόν, ήταν 1ος διαιτητής στον αγώνα Δάφνη – Ελευσίνα, που έγινε παράβαση κανονισμών, με αποτέλεσμα την επανάληψη του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας ΕΟΚ έπρεπε να τιμωρηθεί με 75 ημέρες. Αντί γι’ αυτό ορίστηκε στον αγώνα Παναχαϊκή – Προμηθέας στα πλέι οφ. Πώς είπατε; Πόσο θα παρανομείτε ακόμα; Ξέρετε όλα αυτά θα τα βρείτε μπροστά σας.

Όπως μπροστά του θα βρει ο πρόεδρος της ΟΔΚΕΠαντελής Ελευθεριάδης, τις αποφάσεις που λαμβάνει. Έστειλε πρόσκληση σε 30 πρώην διαιτητές και όλους τους προέδρους των Ενώσεων, να συμμετέχουν σε εκπαιδευτική ημερίδα καθηγητών διαιτησίας. Δεν συμπεριέλαβε τους πρώην ΚΕΔάρχες, Κώστα ΚορομηλάΝίκο Ζαβλανό και Κωνσταντίνο Μητσόπουλο.

Οι τρεις που αναφέρω είναι καθηγητές διαιτησίας FIBA. Από τη μια τους ζητούν να αποσύρουν τις αγωγές (έχουν κερδίσει τρία δικαστήρια και έπεται συνέχεια) και από την άλλη ξεχνάνε να τους καλέσουνε. Ο Ελευθεριάδης και η παρέα του, που εσχάτως κατάλαβε ότι ο Λιόλιος δεν έβαζε τόσο πλάτη όσο πίστευαν, θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν, λέει ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Πηγή: ebasket.gr


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS