ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε αλλάζουν τα ωράρια

Kαμία αλλαγή, όπως όλα δείχνουν, δε θα υπάρξει στην άρση του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00.30-05.00 τουλάχιστον για δύο εβδομάδες ακόμα, όπως αναφέρθηκε από τα πιο επίσημα χείλη της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη.

03.06.2021 | 16:36

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, σχετικά με τα επόμενα βήματα για την ολική άρση των μέτρων που ακόμα ισχύουν σχετικά με τα ωράρια ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών, η κα Πελώνη απάντησε:

«Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι καινούριο. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου πιστεύω θα μείνει ως έχει», δίνοντας τέλος στα σενάρια που ήθελαν η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου να είναι και η τελευταία με απαγόρευση κυκλοφορίας.

Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, τον τουρισμό, η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε:

«Ήδη από την περασμένη Τρίτη η Ελλάδα -μαζί με άλλες έξι χώρες της Ε.Ε.- ενεργοποίησαν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες, όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια. Ευελπιστούμε, λοιπόν, πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Η χώρα μας στέλνει μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός».

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή