Bundesliga

Αμβούργο – Χέρτα 0-2 – Με ανατροπή παρέμειναν στην Bundesliga οι «Βερολινέζοι» [vid]

Η Χέρτα Βερολίνου άλωσε την έδρα του Αμβούργου (0-2) και ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ (0-1) του πρώτο αγώνα, εξασφάλισε την παραμονή της στην Bundesliga.

24.05.2022 | 09:00

Στο Αμβούργο μετέβη η Χέρτα προκειμένου  να δώσει ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της. Οι «Βερολινέζοι» είχαν ηττηθεί εντός έδρας στην πρώτη αναμέτρηση και βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο. Το σύνολο του Φέλιξ Μάγκατ ωστόσο, έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να σώσει μια παρ’ ολίγον  καταστροφική για τον σύλλογο χρονιά.

Η Χέρτα ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση. Μόλις στο 4’ ο Μπογιάτα με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, δίνοντας τεράστια ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του. Το Αμβούργο έπειτα από την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ, το οποίο δέχτηκε δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Αντίθετα, η Χέρτα ήταν αυτή, η οποία πίεζε για ένα δεύτερο γκολ.

Η επιθετική υπεροχή των φιλοξενούμενων απέδωσε καρπούς στο 63’ με τον Πλάτενχαρτ με έξοχο απευθείας χτύπημα φάουλ από τα πλάγια να κάνει το 0-2. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων  η Χέρτα έμεινε με παίκτη λιγότερο όταν αποβλήθηκε ο Τουσάρ. Αυτό δεν άλλαξε κάτι στα υπολειπόμενα δευτερόλεπτα με τη Χέρτα να εξασφαλίζει την παραμονή της στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Το Αμβούργο έφτασε μια ανάσα από την επιστροφή του στην Bundesliga, αλλά στο τέλος της βραδιάς έγυγε από το γήπεδο με άδεια χέρια.

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook, στο Twitter, στο Instagram, στο Youtube, στο TikTok.

 

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή