Τένις

Αμερικάνικο Όπεν: Αλκαράθ vs Ρουντ για τον μεγάλο τελικό

Ο Αλκαράθ αντιμετωπίζει στις 23:00 το βραδύ τον Ρουντ για τον τελικό του Us Open. Όποιος κατακτήσει το τρόπαιο, κατακτά και την 1η θέση στην κατάταξη.

11.09.2022 | 12:19

Το βράδυ της Κυριακής αναμετρώνται οι Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρουντ στις 23:00 το βράδυ (σε ζωντανή μετάδοση από το Eurosport), στο Εθνικό Κέντρο Τένις USTA Billie Jean King στη Νέα Υόρκη.

O 19χρονος Αλκαράθ και Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ απέναντι στον Νο.7 Κάσπερ Ρούντ.

Ο νικητής εκτός από το τρόπαιο θα πανηγυρίσει και την πρωτιά στην κατάταξη. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να κρίνεται η πρώτη θέση στην κατάταξη του ΑΤΡ.

Αν ο Ρούντ νικήσει θα γίνει ο 1ος Νορβηγός τενίστας, ενώ αν ο Αλκαράθ νικήσει καταρρίπτει το ρεκόρ που είχε ο Λέιτον Χιούιτ που ήταν 20 ετών. Ο Ισπανός είναι μόλις 19 και θεωρείται το μέλλον του τένις.

Το 2021 είχε κερδίσει τον Ρουντ στα προημιτελικά της Μαρβέγιας με 6-2, 6-4, ενώ φέτος τον κέρδισε ξανά στον τελικό του Miami Masters με 7-5, 6-4. Αυτή είναι η τρίτη φορά που συγκρούονται οι 2 αντίπαλοι.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή