Γεωργίου

Αφάνισαν το “Θέλεις να τα φτιάξουμε” και έφυγε η αθωότητα…

Ζούμε σε μια εποχή σχετικού...χάους που πολλές γυναίκες είναι αυτές ο κυνηγός, αλλά και πολλές άλλες επιμένουν να ζητούν τον άντρα σαν κυνηγό όπως παλιά. Αλλά και τι κυνηγό; Αγάπης ή σεξ...; Μπερδεμένα όλα σήμερα...Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

05.12.2020 | 10:38

Πόσες φορές αλήθεια δεν έχετε αναρωτηθεί οι παλαιότεροι, αυτοί που μεγαλώσαμε εφηβικά στις εποχές του 80 και 90′ άντε και αρχές του 2000 και λίγο ακόμα,το που πήγε το “Θέλεις να τα φτιάξουμε” ή το πιο …προχωρημένο τότε “Ελα να τα φτιάξουμε”!

Ξεκινώ το άρθρο αυτό με αφορμή ένα ποστ του καλού φίλου Γιάννη Πηρουνάκη,παλιά καραβάνα που λέμε και που πιάνει τα νοήματα των εποχών και το είχε θέσει πρόσφατα προς προβληματισμό! “Ελα να τα φτιάξουμε” λοιπόν, που πήγε αλήθεια; Στις εποχές εκείνες που ο άντρας έκανε το πρώτο βήμα και σήμερα ζούμε σε μια εποχή σχετικού …χάους που πολλές γυναίκες είναι αυτές ο κυνηγός , αλλά και πολλές άλλες επιμένουν να ζητούν τον άντρα σαν κυνηγό όπως παλιά. Αλλά και τι κυνηγό; Αγάπης ή σεξ…..; Μπερδεμένα όλα σήμερα…

Έναν άντρα που ψάχνει όμως την ταυτοτητά του σήμερα σε πολλά επίπεδα καθώς αναζητά ακόμα την τοποθετησή του στην κοινωνία αφού δέχεται πολλαπλά μηνύματα. Οπως και να έχει όμως σε ένα συμφωνούμε όλοι.Άλλαξαν οι εποχές και άλλαξαν οι σχέσεις και το “παιχνίδι” αυτό. Άλλοι θα υποστηρίξουν ότι όλα γίνονται για καλό καθώς έχουμε μια σεξουαλική απελευθέρωση σε έναν υπερβολικό βαθμό καθώς όπως παρατηρούν οι πιο σοβαροί παρατηρητές ,η υπερβολή πάντα φέρνει άκρα και τα άκρα επικίνδυνες καταστάσεις. Άλλοι θα πουν ότι με την ακραία σεξουαλική απελευθέρωση στο πλαίσιο της οποίας η γυναίκα γίνεται κυνηγός ,χάνεται το “παιχνίδι”που ξέραμε και η αθωότητα και ρομαντισμός. Βασικά όλα έχουν να κάνουν με τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Ομως ο χαρακτήρας διαμορφώνεται από πολλούς παράγοντες όπως η οικογένεια και τα ερεθίσματα από τον περίγυρο και απ ότι διαβάζουμε και ακούμε. Τα νέα παιδιά σήμερα είναι τόσο μπερδεμένα όσο ποτέ άλλοτε μέσα σε διαφορετικές ακόμα και χαοτικά απέχουσες φιλοσοφίες η μια από την άλλη.

Και οι σημερινοί 50αρηδες και πέριξ αυτών καμιά δεκαετία πάνω κάτω αναζητούν τις ωραίες εποχές με τον ρομαντισμό και το “Θέλεις να τα φτιάξουμε” . Τότε που οι σχέσεις είχαν πιο αγάπη ή μόνο αγάπη,πιο συναίσθημα και τώρα πιο σεξ και μόνο σεξ. Για να “βγάλεις” τότε μια κοπέλα όπως λέγαμε,έπρεπε να δώσεις μάχη…! Να είσαι καλός,σωστός,άντρας σοβαρός ,να τιμάς τον λόγο σου,να είσαι ευγενικός ,να την προσεγγίσεις όμορφα και να την διεκδικήσεις. Θα βγαίνατε για καφέ που θεωρούνταν τότε επιτυχία μάλιστα(!) και ήταν το θέμα συζήτησης των αντρών την επόμενη πχ από μια έξοδο. Και θα πήγαινες για πολλούς καφέδες μέχρι να πειστεί για τα αισθηματά σου και να πεσει το πρώτο φιλί! Που ήταν είδηση τότε στις παρέες!Επαιρνες τους φίλους σου και έλεγες με καμάρι “την φίλησα” ! Επιβάλλοταν να στείλεις λουλούδια,να είσαι τζέντλεμαν.

Που φτάσαμε σήμερα καμιά 30αρια χρόνια μετά; Σαφώς υπάρχουν τα πάντα στο τραπέζι που λέμε….Υπάρχουν και πολλές γυναίκες παλιάς κοπής να το θέσουμε έτσι αλλά οι περισσότερες νεαρές και ειδικά οι αιθέριες,έχουν θέσει άλλες προτεραιότητες. Οταν θέλουν κάτι κάνουν αυτές την κίνηση.Ακόμα και για το σεξ. Η γυναίκα παλαιότερα θεωρούσε το σεξ ως μια συνέχεια και ολοκλήρωση μιας σχέσης που πέρναγε από στάδια.Πλέον και τα δύο φύλα κινούνται με …ταχύτητες φωτός αγνοώντας όλες τις διαδικασίες και πάνε στο ,…ψητό. Πλέον το να στείλεις λουλούδια σε μια γυναίκα από πολλές θα χαρακτηριστείς μαλθακός ,περίεργος,ψιλοβλακάκος…. Ασφαλώς υπάρχουν και οι παραδοσιακές που θα το εκτιμήσουν δεόντως. Και στα δύο φύλα ο κόσμος αλλάζει και χωρίζεται στους παραδοσιακούς και στους νεωτεριστές. Αλλά αυτός ο νεωτερισμός πόσο καλό μας κάνει τελικά;

Οι σχέσεις από τα διάφορα στάδια ,τις αγωνίες,τα χτυποκάρδια,το συναίσθημα και τον ρομαντισμό έχουν περάσει σε ένα άλλο επίπεδο.Αυτό που σε αντίθεση με το παρελθόν πλέον σε μεγαλο βαθμό και για πολλούς είναι ωμό σεξ. Και το βαφτίζουν σχέση.Την ώρα που δεν θέλει να βλεπει ο ένας τον άλλο και πολύ παρά μόνο για κάποιες ώρες και βασικά για τις σεξουαλικές ανάγκες. Δεν πάω καν στο άλλο επίπεδο που οι περισσότεροι σήμερα έχουν καβάτζες,νόμιμες και “παράνομες” σεξουαλικές σχέσεις και 2-3 ταυτόχρονα κοινώς. Στις παλαιότερες εποχές η σχεση ήταν ιερή υπόθεση. Και έκανες σχέση για να μιλάς,να έισαι ώρες με ταίρι σου,να ανταλλάσεις σκέψεις,να έχεις το στήριγμα και να κάνετε όνειρα και πράματα μαζί. Υπάρχουν και σήμερα αυτά αλλά όχι σε όλη την κοινωνία.Ενα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σήμερα λειτουργεί με άλλα θέλω. Θέλει καλή ζωή,μόστρα,λεφτά,λεζάντα,καυλάντα και σεξ ,σεξ ,σεξ….Το σεξ μπορεί να είναι τόσο υπερτιμημένο πλέον καθώς το βρίσκεις πολύ εύκολα και μια γυναίκα που παλαιότερα με τα ταμπού που υπήρχαν δεν μπορούσε ενώ τώρα καθορίζει αυτή και επιλέγει αυτή τα πάντα,αλλά εν τούτοις ζει και βασιλεύει σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας που κινείται γύρω απ αυτό.

Πλέον η ομορφιά είναι το άμεσο ζητούμενο όπως και οι επιδόσεις στο σεξ. Παλαιότερα αυτά ήταν δεύτερες σκέψεις,ο χαρακτήρας,οι ταυτόσημες απόψεις και σκέψεις,το πως φέρεσαι,ήταν τα άμεσα ζητούμενα στο μεγαλύτερο μέρος και των δύο φύλων.

Ακόμα και σήμερα πάντως οι απόψεις διίστανται. Υπάρχει μια άτυπη σύγκρουση της παράδοσης και σε αυτά τα θέματα και των συντηρητικών αλλά και αυτών που τα θέλουν όλα γρήγορα και χωρίς συναίσθημα .Ενας νέος κόσμος που στηρίζεται πάνω στα πάθη,στην ηδονή και στην στιγμή. Που δεν θέλει συναίσθημα,στην ουσία δεν θέλει σχέσεις και απλά κάνει μια σχέση -ταμπέλα αλλα όχι ουσιαστική και παίζει ….μπάλα παντού ταυτόχρονα ακόμα και εν γνωση και των δύο πλευρών!

Ενας κόσμος με κριτήριο το αν είναι καλό το σεξ,το πόσα λεφτά έχεις(κάτι που αναζητούν και πολλοί άντρες σήμερα όπως και πολλές γυναίκες)για να δουν τι ζωή θα κάνουμε,πόσο όμορφος είσαι. Και αν τα έχεις όλα αυτά δεν τρέχει και τι είσαι. Μπορεί να είσαι και παλιάνθρωπος αλλά έχεις όλα τα άλλα….Ετσι δημιουργούνται ψεύτικες σχέσεις ,σχέσεις συμφέροντος και χωρίς κανένα υπόβαθρο. Ενα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν έχει πρόβλημα,το θεωρεί πρόοδο μάλιστα και επιτυχία. Βεβαίως στην πορεία προκύπτουν τα προβλήματα όλων αυτών των τοξικών σχέσεων που δεν είναι ουσιαστικά σχέσεις έστω και οι νεότεροι επιμενουν ότι ο κόσμος προδεύει και εξελίσσεται…Το θέμα είναι αν εξελίσσεται για καλό….Ετσι πολλές γυναίκες δυστυχώς πέφτουν θύματα εκβιασμού ή διαπόμπευσης από απαράδεκτους που βγάζουν sex tapes ,υπόκεινται σε σεξουαλική βία ή βία και πολλά ακόμα που κυρίως πλήττουν το γυναικείο φύλο…. Και μια άλλη κοινωνία αναρωτάτε γιατί πρέπει να φτάσουμε σε αυτά όλα σήμερα….Και γιατί χάθηκαν και αφανίστηκαν οι εποχές της αθωότητας και του ρομαντισμού….Καποιοι το επιχείρησαν και το πέτυχαν αυτό αλλά δεν είναι του παρόντος. Υπήρχε λόγος πάντως που η αγάπη αντικαθίσταται από το σεξ .Γιατί άλλο σεξ και άλλο έρωτας….

Γιατί χάθηκε η αγάπη και προκρίθηκε το σεξ.Γιατί χάθηκε το συναίσθημα,η ευγένεια…Γιατί το “¨Ελα να τα φτιάξουμε” έγινε “Έλα να το κάνουμε” και γιατί οι γνωριμίες πλέον γίνονται στο ..λεπτό και άμα αρέσει ο ένας στον άλλον ή δει “προσόντα” κλείδωσε η σχέση και ας μην ξέρει τίποτα κανείς για κανένα….Σόρυ που θα σας το χαλάσω αλλά εμένα οι εποχές μου θυμίζουν κάτι από Σόδομα και Γόμορα αν πάτε στην ιστορία…Ελπίζω να μην έχουμε και την ανάλογη συνέχεια..

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή