RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Κογκαλίδης | ΑΕΚ: Ο Ηλίας του… 6ου χαμένου στόχου

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποχώρησε, αφήνοντας ερείπια. Έργα και ημέρες του χειρότερου προπονητή στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αφήνει πίσω του καμένη γη. Πλέον, από τη στιγμή που αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, μπορούμε να κάνουμε… ταμείο, καθώς το τέλος έφτασε και το ταμείο (ως γνωστόν) γίνεται στο τέλος. Αν και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, καθώς όλα τα ράφια στην «Ένωση» είναι… άδεια.

Η ΑΕΚ διεκδίκησε έξι στόχους φέτος. Έχασε τους πέντε (το Super Cup του ΕΣΑΚΕ, το Τσάμπιονς Λιγκ που έγινε στο «Νίκος Γκάλης» στην αρχή της σεζόν, το Διηπειρωτικό (το οποίο θα κέρδιζε, από τη στιγμή που θα πήγαινε), το Κύπελλο Ελλάδας, το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και του απομένει μόνο το πρωτάθλημα.

Ενδεικτικό της απόλυτης αποτυχίας είναι πως με εξαίρεση το Τσάμπιονς Λιγκ της… περσινής σεζόν, σε καμία άλλη διοργάνωση δεν κατόρθωσε να βρεθεί στον τελικό. Στο Super Cup αποκλείστηκε από τον Προμηθέα, ο οποίος λίγο μετά άλλαξε όλους τους ξένους του, στο Κύπελλο αποκλείστηκε νωρίς από το Λαύριο και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ δεν κατόρθωσε να μπει στους «8».

Ο τελευταίος στόχος είναι το πρωτάθλημα, αλλά αν η ΑΕΚ (κατά τα φαινόμενα) τερματίσει στην τέταρτη θέση, θα βρει απέναντί της τον Παναθηναϊκό και τότε… «αντίο ζωή». Βεβαίως, μέχρι το τζάμπολ έχει τις πιθανότητές της, αλλά η εικόνα, η διαφορά επιπέδου, η δεδομένη στοχοπροσήλωση των «πράσινων» στις εγχώριες διοργανώσεις, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Οι στόχοι είναι για να διεκδικούνται κι ενίοτε να χάνονται, όμως ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα της ομάδας, με παίκτες μεγάλης ηλικίας, που παλεύουν με τον χρόνο και το ταλαιπωρημένο κορμί τους, που μοιάζουν με την ομάδα του Τομ Χανκς στην ταινία «η διάσωση του στρατιώτη Ράιαν». Μια στιγμή, όμως, υπάρχουν και νέα παιδιά.

Υπήρχε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος πρωτίστως εξαιτίας της συμπεριφοράς Παπαθεοδώρου και δευτερευόντως για τα οφειλόμενα, έκανε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Υπάρχει ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος τιμωρήθηκε την περασμένη αγωνιστική επειδή… γλίστρησε και χθες δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο. Μην τυχόν και γλιστρήσει ξανά…

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έφυγε, όμως η ζημιά που έκανε στην ΑΕΚ θα κάνει χρόνο να καλυφθεί. Θα τη βρίσκουν μπροστά τους για καιρό, εξ ου κι η αναφορά σε καμένη γη. Και βέβαια, ο επόμενος θα κληθεί να φτιάξει ομάδα από το μηδέν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αντί επιλόγου: Στην ΑΕΚ σκέφτονται σοβαρά να αναθέσουν την ομάδα στον Γιώργο Λιμνιάτη, υπηρεσιακό (ή μεταβατικό) προπονητή, για να βγει… τσάτρα πάτρα η χρονιά. Είναι σαν να πετάνε «λευκή πετσέτα». Αλλά, αλήθεια, δεν ήταν στο προπονητικό τιμ ο Λιμνιάτης; Δεν συμπορεύεται με τον Παπαθεοδώρου εδώ και χρόνια; Δεν είχαν κοινή αντίληψη των πραγμάτων;

Αν διαφωνούσε με τους χειρισμούς του κόουτς, γιατί δεν είχε παραιτηθεί; Αν συμφωνούσε, γιατί μπορεί να βοηθήσει την ομάδα, αφού πρεσβεύει τις ίδιες αντιλήψεις; Απαιτείται πραγματική αλλαγή στην ΑΕΚ, να μην μείνει τίποτα από τα εξόφθαλμα λάθη της εποχής Παπαθεοδώρου.

Άσχετο: Αν δείτε στο βίντεο, ο Βαγγέλης Ιωάννου το λέει καθαρά: «Πρέπει να φύγει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου». Δεν τον είχαν ακούσει όταν ήταν καιρός…


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS