RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Τένις | Αρίνα Σαμπαλένκα: Το τραγικό γεγονός που άλλαξε τη στάση της ζωής της

Καθώς πηγαίνει στη Μελβούρνη, έχοντας κατακτήσει ήδη τον πρώτο τίτλο της, στο Άμπου Ντάμπι, η Αρίνα Σαμπαλένκα μιλάει για το πώς η απώλεια του πατέρα της άλλαξε τον τρόπο που βλέπει το τένις αλλά και τη ζωή.

Είναι μόλις 22 ετών. Πριν από δυο μέρες κέρδισε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, στο Άμπου Ντάμπι (13/1), ενώ δικό της έκανε και το τελευταίο τρόπαιο του 2020.

Η Αρίνα Σαμπαλένκα, που απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη στα ημιτελικά του τουρνουά των Εμιράτων, διανύει μια απίστευτη εβδομάδα, καταλαμβάνοντας τον τρίτο διαδοχικό τίτλο και ένατο στην καριέρα της που την ανεβάζει στο No7 του κόσμου (από το Νο10 που ήταν μέχρι πρότινος), την καλύτερη θέση που είχε ποτέ της -αφού το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν το Νο9-.

 

Η μεγάλη της αντίπαλος στον τελικό ήταν η Βερόνικα Κουντερμέτοβα την οποία κέρδισε με 6-2,6-2. Πρόκειται για τη 15η σερί της νίκη στο Tour, καθώς έχει κερδίσει και τα τρία τουρνουά που έχει λάβει μέρος, στην Οστράβα, το Λιντζ και στο Άμπου Ντάμπι. Τώρα θα πρέπει να βρεθεί αντάξια των προσδοκιών που η ίδια έχτισε, καθώς καταφθάνει στη Μελβούρνη για το Αυστραλιανό Όπεν.

Η ασταμάτητη τενίστρια από τη Λευκορωσία, είναι εμφανές πως έχει αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα παιχνίδια και ακόμα περισσότερο εκείνα που διακυβεύουν τίτλους. Η ψυχραιμία που την διακατέχει ακόμα και στις περιπτώσεις που φαίνεται πως όλα πάνε στραβά, δεν είναι παρά αξιοθαύμαστη, αλλά και το ίδιο το «κλειδί» της επιτυχίας όπως επιβεβαίωσε και η ίδια.

«Κάποιες φορές αν κάτι δεν πάει καλά, δεν πειράζει, μπορείς να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι. Πιστεύω πως αυτό είναι που με βοηθά να παραμένω ψύχραιμη στους αγώνες ακόμα κι αν κάτι πάει λάθος».

Αυτή η αλλαγή στη νοοτροπία της αθλήτριας ήταν ευδιάκριτη στο τουρνουά της Οστράβας, στον αγώνα που έπαιξε για το δεύτερο γύρο κόντρα στην 24χρονη Σάρα Σορίμπες Τόρμο:

«Όταν ήμουν πίσω 0-6 , 0-4, τότε κατάλαβα πως μπορούσε να συμβεί το οτιδήποτε. Ό,τι κι αν γίνει, θα πρέπει να το παλεύεις, δεν θα πρέπει να το αφήνεις να σε πανικοβάλλει. Θα πρέπει απλά να συνεχίζεις να κάνεις τη δουλειά σου».

Όλο αυτό, όμως, φαίνεται να ξεκίνησε λίγο νωρίτερα από την Οστράβα, από το τραγικό γεγονός που συνέβη στη ζωή της Αρίνα και που την…ταρακούνησε:

«Όταν έχασα τον πατέρα μου κατάλαβα πως υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα για να σε απασχολούν και το τένις αποτελεί ένα μέρος της ζωής μου. Προφανώς και δε μ’ αρέσει να χάνω, με ενδιαφέρει το άθλημα και κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου. Θα πρέπει, όμως και να απολαμβάνουμε τη ζωή, θα πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή στο κορτ, θα πρέπει να απολαμβάνουμε και τις ευκαιρίες που μας δίνονται».

Ο πατέρας της Αρίνα «έφυγε» πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, για να υιοθετήσει η ίδια αυτή την πιο…χαλαρή και ρεαλιστική στάση ζωής, χρειάστηκε να πάρει το χρόνο της. Υπήρχαν ορισμένες στιγμές κατά τη διάρκεια των αγώνων, στις οποίες άφηνε τα συναισθήματά της να την κατακλύζουν. Ως επί το πλείστον, όμως, όπως δηλώνει και η ίδια, νιώθει πολύ ήρεμη και έχει αρχίσει να ευχαριστιέται τις στιγμές που βρίσκεται εντός αγωνιστικού χώρου.

Κι αυτό τη βοήθησε να πάρει τόσες νίκες και όλους αυτούς τους τίτλους.

Η Μελβούρνη είναι για εκείνη, πλέον, ένας ακόμη σταθμός στην καριέρα της. Το 2021, προβλέπεται ευοίωνο για το «διαμάντι» των κορτ και ακόμη καλύτερο κι από το περσινό έτος, που σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της.

«Θα κάνω τα πάντα για να συνεχίζω να κερδίζω. Αν χάσω, δεν πειράζει. Απλά θέλω να είμαι σίγουρη πως από μεριάς μου έκανα αυτό που μπορούσα».


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS