RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Formula 1 | Στην pole position o Στρολ, εκτός δεκάδας η Φεράρι!

Από την pole position θα ξεκινήσει στο Γκραντ Πρι της Τουρκίας ο Λανς Στρολ.

Σε έναν από τους πιο επεισοδιακούς προκριματικούς αγώνες στην ιστορία της Formula 1, ο Λανς Στρολ κατάφερε να πάρει την Pole Position στην Τουρκία, ενώ εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των δύο Άλφα Ρομέο, τα οποία κατάφεραν να μπουν αμφότερα στη πρώτη δεκάδα, αλλά και του ομόσταβλου του Στρολ, Σέρχιο Πέρεζ. Με την έναρξη του Q1, οι οδηγοί αδυνατούσαν να κρατήσουν τα μονοθέσιά τους εντός πίστας, λόγω του βρεγμένου οδοστρώματος, αλλά και της έντονης καταιγίδας, με τους ανθρώπους της FIA να αποφασίζουν την διακοπή του αγώνα (κόκκινη σημαία).

Ο αγώνας ξεκίνησε 45 λεπτά αργότερα, με τις συνθήκες να είναι σαφώς βελτιωμένες, ωστόσο τα σπινιαρίσματα και τα γλιστρήματα δεν έλειψαν. Εκτός Q2 έμειναν οι δύο οδηγοί της Γουίλιαμς, όπως και εκείνοι της Χας, μαζί με τον Κβίατ και την πρώτη Άλφα Τάουρι.

Ωστόσο, οι μεγαλύτερες εκπλήξεις σημειώθηκαν στη συνέχεια, με τα δύο μονοθέσια της Φεράρι να αποκλείονται στο Q2, όπως και οι Σάινθ και Νόρις με Μακλάρεν. Την pole position πήρε ο Στρολ (!) με την Ρέισινγκ Πόιντ, ενώ απογοητευτική ήταν η επίδοση της Μερσεντές, με τον Χάμιλτον να ξεκινά από την 6η θέση και τον Μπότας στην 8η.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μονοθέσιο της Ρέισινγκ Πόιντ θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση του grid! Μάλιστα, η τελική κατάταξη υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να διαφοροποιηθεί στη συνέχεια, αφού μερικοί οδηγοί βρίσκονται υπό εξέταση για παραβίαση κανονισμών.

Η τελική κατάταξη:

1. Λανς Στρολ (Ρέισινγκ Πόιντ)

2. Μαξ Φερστάπεν (Ρεντ Μπουλ)

3. Σέρχιο Περεζ (Ρείσινγκ Πόιντ)

4. Άλεξ Άλμπον (Ρεντ Μπουλ)

5. Ντάνιελ Ρικιάρντο (Ρενό)

6. Λούις Χάμιλτον (Μερσεντές)

7.  Εστεμπάν Οκόν (Ρενό)

8. Κίμι Ράικονεν (Άλφα Ρομέο)

9. Βάλτερι Μπότας (Μερσεντές)

10. Αντόνιο Τζιοβινάτσι (Άλφα Ρομέο)

11. Λάντο Νόρις (Μακλάρεν)

12. Σεμπάστιαν Φέτελ (Φεράρι)

13. Κάρλος Σάινθ (Μακλάρεν)

14. Σαρλ Λεκλερ (Φεράρι)

15. Πιερ Γκασλί (Άλφα Ταόυρι)

16. Κέβιν Μάγκνουσεν (Χας)

17. Ντάνιλ Κβίατ (Άλφα Τάουρι)

18. Τζορτζ Ράσελ (Γούιλιαμς)

19. Ρομέν Γκροζάν (Χας)

20. Νικολά Λατιφί (Γουίλιαμς)

Ετικέτες:

vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS