RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Ligue 1 | Σε τεράστιο κίνδυνο η Ligue 1 – Xασούρα 1 δισ. ευρώ!

Τεράστιο φαίνεται πώς είναι το οικονομικό κόστος του κορωνοϊού για τις γαλλικές ομάδες.

Σε τεράστιο κίνδυνο φαίνεται πώς βρίσκεται το γαλλικό πρωτάθλημα, με την οικονομική ζημιά του κορωνοϊού να έχει ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Η γαλλική λίγκα αντιμετωπίζει οικονομική καταστροφή ύψους 1 δισ. ευρώ, με τον οικονομικό κλοιό να στενεύει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το «RMC Sport», το οποίο με τη βοήθεια των ρεπόρτερ των 20 ομάδων του πρωταθλήματος, κατάφερε να συνοψίσει την ζημιά του κάθε συλλόγου ξεχωριστά, η συνολική χασούρα ενδέχεται ακόμη και να ξεπεράσει μέχρι το τέλος της σεζόν το ένα δισ ευρώ. Αυτή, προέρχεται από τις άδειες κερκίδες, οι οποίες μεταφράζονται σε μηδενικά (ή ελάχιστα στην καλύτερη περίπτωση) έσοδα εισιτηρίων, αλλά και από το “πάγωμα” των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, αφού η κόντρα της Λίγκας με την Mediapro, την εταιρεία πάροχο δηλαδή, συνεχίζεται.

Φυσικά, τη μεγαλύτερη χασούρα την έχουν οι πιο δυνατές οικονομικά ομάδες, όπως η Παρί Σαν Ζερμέν, η οποία επωμίζεται το 1/5 της συνολικής ζημιάς (200.000.00 ευρώ) ή η Μαρσέιγ με συνολικές απώλειες εσόδων ύψους 50.000.000 ευρώ. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ομάδες έχουν αρκετά αποθέματα, ώστε να μην βρεθούν προ-οικονομικής καταστροφής, σε αντίθεση με μικρότερες ομάδες όπως η Ανζέ ή η Λανς, οι οποίες βρίσκονται σε πραγματικά πολύ δύσκολη θέση και πασχίζουν να μην προχωρήσουν σε αναστολές μισθών και απολύσεις.

 

 

Ετικέτες:

vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS