RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Premier League | Αποχαιρέτησε το Μέλγουντ η Λίβερπουλ

Την τελευταία της προπόνηση στο Μέλγουντ πραγματοποίησε η Λίβερπουλ.

Η Λίβερπουλ, έπειτα από 70 χρόνια ασταμάτητης και καθημερινής παρουσίας στις εγκαταστάσεις του Μέλγουντ, το Σάββατο (07/11) προπονήθηκε εκεί για τελευταία φορά. Μετά την επιστροφή της ομάδας στην αγωνιστική δράση, οι προπονήσεις θα διεξάγονται στο υπερσύγχρονο Κίρκμπι.

Οι “κόκκινοι” μεταφέρθηκαν στο Μέλγουντ το 1950, αφού ο σύλλογος τότε αποφάσισε πώς η ομάδα πρέπει να σταματήσει να προπονείται στο Άνφιλντ, αφού αυτό καταστρέφει το γκαζόν του γηπέδου. Το 1959 ο θρυλικός Μπίλι Σάνκλι έφτασε στο Λίβερπουλ και από τότε, μεταξύ όλων των υπολοίπων “υπηρεσιών” που πρόσφερε στην ομάδα,  εργάζονταν και καθημερινά προκειμένου το Μέλγουντ να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο υψηλού επιπέδου. Βέβαια, αυτό το κατάφερε σε έναν τεράστιο βαθμό, ωστόσο τη Δευτέρα (10/11) το Μέλγουντ “έσβησε” τα φώτα του, αφού η Λίβερπουλ μετακομίζει.

Την τελευταία τριετία οι πρωταθλητές είχαν αφοσιωθεί στην κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου με όλες τις ανέσεις. Το Κίρκμπι κόστισε γύρω στις 50 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή του, όμως πλέον είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει την αρμάδα του Κλοπ. Φυσικά, εδώ και μερικούς μήνες στο Κίρκμπι προπονείται η ομάδα Νέων της Λίβερπουλ.

Για την ομάδα, ο αποχαιρετισμός του Μέλγουντ ήταν παραπάνω από συγκινητικός, ωστόσο το γεγονός πώς ο χώρος θα μετατραπεί σε 160 νέα σπίτια αφήνει μία γλυκιά γεύση σε παίκτες και προπονητικό επιτελείο. Ο αρχηγός των “κόκκινων”, Τζόρταν Χέντερσον ήταν αυτός ο οποίος έκλεισε τελευταίος την πόρτα του Μέλγουντ, ενώ αρκετοί πρώην και νυν παίκτες της Λίβερπουλ έσπευσαν να χαιρετήσουν το θρυλικό προπονητικό κέντρο.

Μερικές από τις αναρτήσεις τους:

Της Λίβερπουλ:

 

View this post on Instagram

 

Jürgen in his Melwood office for the final time ❤️

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Του Χέντερσον:


Του Άλισον:

 


Του Μίλνερ:

 



Του Άγκερ:

 


Του Λούκας Λέιβα:

 


Του Ίαν Ρας:

Ετικέτες:

vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS