RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Τόσο από τα ιταλικά ΜΜΕ όσο και από πρώην παίκτες και προπονητές

Η Γιουβέντους, γνώρισε χθες στο Λονδίνο, τη βαρύτερη ήττα της, εκτός έδρας στο Champions League, από την Τσέλσι με 4-0. Οι «μπιανκονέρι», που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από την 4η αγωνιστική, παραχώρησαν την πρώτη θέση του 8ου Ομίλου, στους «Μπλε». Η ήττα όμως ήρθε με ευρύ σκορ, που ξεπέρασε αυτά, των χειρότερων ηττών, από την Μπάγερν στη φάση των ομίλων 2009-10 και τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του 2016-17 και έγινε έτσι η πιο βαριά ήττα τους, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα είναι η μεγαλύτερη ήττα της σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας εκείνη -με το ίδιο σκορ (4-0)- στη ιταλικό πρωτάθλημα από τη Ρόμα, το Φεβρουάριο του  2004.

Ανάλογα ήταν και τα σχόλια του ιταλικού Τύπου, με την  εφημερίδα Tuttosport με έδρα το Τορίνο να έχει τίτλο «Shameless» (ξεδιάντροπη)  και αποκάλεσε τη Γιουβέντους «απαρατήρητη». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Gazzetta dello Sport: «Μπορείς να χάσεις από την Τσέλσι, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο… χωρίς να ταπεινώνεσαι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό», αλλά και η La Repubblica την αποκάλεσε «βραδιά βαθιάς οπισθοδρόμησης και ταπείνωσης».

Γιουβέντους: Σκληρή κριτική και από πρώην «άσους

Εκτός όμως των ΜΜΕ, και κορυφαίοι παίκτες και προπονητές της ομάδος, δεν…μάσησαν τα λόγια τους.  Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για τη Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, δήλωσε: «Λίγα μπορούν να σωθούν από μια βραδιά όπως αυτή», αλλά και ο πρώην μέσος, Αλέσιο Τακινάρντι, τόνισε: «Αυτή η ομάδα κάνει δύο βήματα μπροστά και 10 πίσω».

Ο πρώην προπονητής των «μπιανκονέρι», Φάμπιο Καπέλο, το χαρακτήρισε ως: «ένα πραγματικό μάθημα ποδοσφαίρου» και τόνισε ότι το αποτέλεσμα ήταν ενδεικτικό των αγώνων των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη, με καμία ομάδα της Serie A να έχει κατακτήσει το Champions League μετά την Ίντερ, την σεζόν 2009-10.

«Ίσως πρέπει να μάθουμε από τους Γερμανούς προπονητές να παίζουμε ένα πιο επιθετικό παιχνίδι. Εάν δεν αλλάξουμε τρόπους, θα είναι δύσκολο να φτάσουμε σε ορισμένα επίπεδα», επισήμανε. Η Γιουβέντους είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ιταλίας, με 36 τίτλους πρωταθλήματος, αλλά η κατάρρευσή της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» υπογράμμισε την πτώση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδος του Τορίνο, θα συνεχιστεί στους «16», αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι ο Αλέγκρι, μπορεί να επαναλάβει το…θαύμα, αρχικά του 2014-15 και στη συνέχεια του 2016-17, που οδήγησε την ομάδα σε δύο τελικούς Champions League.

Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε: «Ξέρουμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας και πρέπει να δουλέψουμε ώστε να ξεπεράσουμε τα όρια μας γιατί έχουμε όρια και είναι άσκοπο να τα κρύβουμε. Θα παραδειγματιστούμε από νύχτες (χθες) σαν κι αυτές».


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS