RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ | 15 «καυτές» και αξέχαστες ατάκες του «θεού της μπάλας»!

Οι καλύτερες ατάκες του σούπερ σταρ.

Γενέθλια σήμερα για μια από τις πιο ιδιαίτερες μορφές που έχουν περάσει ποτέ από το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι ένα πρόσωπο, ένας θρύλος που κάποιοι είτε θα τον αποθεώνουν είτε θα λατρεύουν να τον «μισούν» εις τους αιώνες των αιώνων.

Φιγουρατζής, θρύλος, ποδοσφαιρικό φαινόμενο που συναγωνίζεται για κάποιους στενά τον Πελέ. Ο el pide de oro (το χρυσό νεαρό αγόρι όπως τον αποκαλούν στην Αργεντινή) έχει προκαλέσει στα τόσα χρόνια πορείας του τόσο ντόρο γύρω από το όνομά του που απλά πια και μόνο το Μαραντόνα αρκεί για να ξυπνήσει μνήμες και να προκαλέσει αντιδράσεις.

Ένας άνθρωπος που έγινε έρμαιο των καταχρήσεων όπως έχει παραδεχθεί στο παρελθόν και έχει παλέψει πολλάκις με τους δαίμονές του. Και όμως, ακόμη και έτσι καταφέρνει να προκαλεί και δημιουργεί μια αύρα γύρω από το όνομά του που είναι αιτία διχογνωμίας.

Σήμερα κλείνει αισίως τα 60 και ο θρύλος των γηπέδων έχει πολλά να θυμάται και άλλα τόσα να ξεχάσει λάθη και στραβά της πορείας του που τον οδήγησαν κάποτε ένα βήμα πριν την απόλυτη καταστροφή.

«Στα 60 α μου γενέθλια, για δώρο, θέλω να σκοράρω ξανά στους Άγγλους αλλά με το… δεξί χέρι αυτή τη φορά», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του και δεν αφήνει άλλα περιθώρια από το να ανατρέξει κανείς στις πιο κορυφαίες ατάκες του όλες αυτές τις δεκαετίες.

«Τα νόμιμα παιδιά είναι η Ντάλμα και η Τζιανίνα. Τα υπόλοιπα είναι προϊόν των χρημάτων μου και των λαθών μου».

«Ακόμη και να ήταν χέρι, ήταν το Χέρι του Θεού», « Ο Μέσι είναι καλός άνθρωπος αλλά δεν έχει καθόλου προσωπικότητα».

«Δεν μοιράζομαι το βραβείο με τον Πελέ. Ο Πελέ πρέπει να γυρίσει στο μουσείο», «Είμαι είτε άσπρο είτε μαύρο στη ζωή μου. Ποτέ δε θα γίνω γκρι».

«Δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει διαμάχη για το ποιος είναι ο καλύτερος, εγώ ή ο Πελέ. Ο κόσμος θα έλεγε παμψηφί εμένα».

«Όταν φοράω το εθνόσημο, αυτό κολλάει πάνω στο δέρμα μου και με κρατάει ζωντανό μέχρι το τέλος».

«Υπάρχουν εκατοντάδες Μπέκαμ που παίζουν ποδόσφαιρο στον κόσμο».

«Εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να απολογηθώ θα το έκανα. Αλλά το γκολ είναι γκολ και η Αργεντινή στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου τότε. Και εγώ έγινα ο καλύτερος παίκτης διεθνώς».

«Όλοι όσοι με κρίνουν θα έπρεπε να μασούν τα λόγια τους».

«Μισώ οτιδήποτε προέρχεται από τις ΗΠΑ. Το μισώ με όλη μου τη δύναμη».

«Τα ντέρμπι στο Μάντσεστερ είναι πιο σημαντικά ακόμη και από το El Classico».

«Ξέρουμε όλοι πως είναι οι Γάλλοι. Και ο Μισέλ Πλατινί Γάλλος είναι, και όμως, νομίζει ότι είναι ο καλύτερος όλων».

«Είμαι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Αυτός που κάνει λάθη, αυτός που βάζει γκολ. Έχω τόσο γερές πλάτες που μπορώ να τα βάλω με όλους».

Ο Ντιέγκο ακόμη πρωταγωνιστεί αφού κάθε ατάκα του γίνεται αμέσως δήλωση και χαράσσεται δίπλα στο όνομά του όλα αυτά τα χρόνια και έχει πολλά να πει, ειδικά όταν ερωτάται και όπως έχει αναφέρει και ο ίδιος στο παρελθόν δεν νιώθει «κρίμα για κανέναν».

 


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS