Χάμιλτον: «Η Ουγγαρία πρέπει να ψηφίσει όχι» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Formula 1 | Χάμιλτον: «Η Ουγγαρία πρέπει να ψηφίσει όχι»

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes τέθηκε ανοικτά κατά της κυβέρνησης της Ογγαρίας για την διδασκαλία στα σχολεία της χώρας για θέματα ομοφυλοφιλίας και διεμφυλικών.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ενα, Λιούις Χάμιλτον, πήρε ανοικτά θέση κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως σεξιστικό και ρατσιστικό, καθώς αφορά τη διδασκαλία στα σχολεία της χώρας για θέματα ομοφυλοφιλίας και διεμφυλικών. Η κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το νόμο, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.Λίγες ημέρες, λοιπόν, πριν το γκραν πρι της Βουδαπέστης, 11ος αγώνας στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο πιο επιτυχημένος πιλότος στην Ιστορία της Φόρμουλα, που σε αυτόν τον αγώνα θέλει να τερματίσει πρώτος και να φθάσει τις 100 νίκες στην εκπληκτική καριέρια του, χαρακτήρισε απαράδεκτο το συγκεκριμένο νόμο και ζήτησε από τους Ούγγρους να τον καταψηφίσουν στο δημοψήφισμα:

«Πριν τον αγώνα του Σαββατοκύριακου θέλω να δηλώσω τη συμπαράσταση μου στη LGBTQ+ κοινότητα. Είναι απαράδεκτο και πράξη δειλίας άνθρωποι που έχουν εξουσία να προτείνουν έναν τέτοιο νόμο. Σε όλους αξίζει η ελευθερία της επιλογής σε κάθε πτυχή της ζωής τους. Ελπίζω ο λαός της Ουγγαρίας να ψηφίσει κατά αυτού του νόμου και να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, πολιτικών πεποιθήσεων ή σεξουαλικών προτιμήσεων.

Παρακαλώ την Ουγγαρία να δείξει την αγάπη της σε αυτούς τους ανθρώπους, καθώς η αγάπη στο τέλος πάντα νικάει», ανέφερε στο μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διάσημος Βρετανός πιλότος.

PLANET SPORTS