Το μπασκετικό τριφύλλι συνεχίζει να ανθίζει | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Κύπελλο Ελλάδος | Το μπασκετικό τριφύλλι συνεχίζει να ανθίζει

Ο Παναθηναϊκός του μπάσκετ, η κορυφαία ομάδα σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα, συνεχίζει ένα απίστευτο σερί κατάκτησης τίτλων. Γράφει ο Χρήστος Σούτος

Ο Παναθηναϊκός του μπάσκετ, η κορυφαία ομάδα σε συλλογικό επίπεδο στην Ελλάδα, συνεχίζει ένα απίστευτο σερί κατάκτησης τίτλων, που μετά το σημερινό εικοστό του Κύπελλο, μετράει αισίως 26 χρόνια. Από τη σεζόν 1995 -96 όταν και πρώτος έφερε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στα μέρη μας, ο Παναθηναϊκός κατακτά τουλάχιστον ένα τρόπαιο κάθε σεζόν. Το ρεκόρ του είναι ασύλληπτο και μοναδικό στο άθλημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Σε μία σεζόν που έκανε τη χειρότερη του πορεία στην Eurolegaue πέτυχε τον πρώτο στόχο για την κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Μετά το Κύπελλο Ελλάδας, σειρά παίρνει το Πρωτάθλημα για να ολοκληρωθεί με ένα ακόμα νταμπλ η απόλυτη κυριαρχία του πραγματικού αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ. Ο σημερινός αντίπαλος των πρασίνων, ο Προμηθέας, ήταν αξιόμαχος και άκρως ανταγωνιστικός μέχρι το τέλος, αποδεικνύοντας τη διαρκή πρόοδό του και αποτελώντας πλέον σημείο αναφοράς για το άθλημα στη χώρα μας. Πολλά μπράβο στη διοίκηση, στον προπονητή και στους παίκτες της πατρινής ομάδας.

Πολλοί θα πουν ότι ο Παναθηναϊκός έκανε απλώς το αυτονόητο. Μια ομάδα που απέχει σε ποιότητα από το σύνολο των ομάδων της Basket League δεν κάνει δα και καμία μεγάλη υπέρβαση κατακτώντας τους τίτλους. Αλήθεια είναι αυτό, όμως πολλές φορές το αυτονόητο είναι και το δυσκολότερο, γιατί έχει ένα τεράστιο πρέπει από πάνω του. Πολλοί θα πουν ότι αφού λείπει ο αιώνιος αντίπαλος το έργο των πρασίνων είναι εύκολο. Σαφέστατα γίνεται ευκολότερο, αλλά δεν ήταν επιλογή του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός να παίζει με τον Αμύντα.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη από μία καινούργια διοίκηση στην Ομοσπονδία και από την άμεση επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1, αρκεί αυτή να έρθει αγωνιστικά. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στο ελληνικό μπάσκετ μετρώντας, μετά το σημερινό κύπελλο, 20 κατακτήσεις του θεσμού, 38 πρωταθλήματα, 6 πρωταθλήματα Ευρώπης και ένα διηπειρωτικό κύπελλο. Δεν έχει ανάγκη να κοιτάει κανέναν άλλον πέραν από τον εαυτό του, γιατί ακόμα κι αν πάψει να παίρνει τίτλους θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να μην πω δεκαετίες για να μπει σε σύγκριση. Το πρωτάθλημα που μπαίνει στην τελική του ευθεία είναι απαραίτητο να κατακτηθεί από το Σύλλογο, όχι γιατί του λείπει, αλλά για να αποδείξει ότι ακόμα και στην πιο δύσκολη και περίεργη περίοδο της ιστορίας του παραμένει συλλέκτης τίτλων.

PLANET SPORTS