Θα το πάρει χωρίς να αρέσει και με Κάτας-Χεζόνια να εγείρουν πολλά ερωτηματικά | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Basket League | Θα το πάρει χωρίς να αρέσει και με Κάτας-Χεζόνια να εγείρουν πολλά ερωτηματικά

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λαυρίου στον τρίτο τελικό της Basket League.

Τι είδαμε στο ΟΑΚΑ; Οτι περιμέναμε. Το σκορ σχεδόν του πρώτου αγώνα αλλά με τσιμπημένη την πραγματική διαφορά. Ο ΠΑΟ με το 103-74 ,όσο σχεδόν το 100-72 του πρώτου τελικού, έκανε το 2-1 και πάει να πάρει τον τίτλο την Πέμπτη στο Λαύριο που αισίως μετρά 0/2!Η διαφορά κλάσης και δυναμικότητας έχει χιλιοειπωθεί και πιο χαρακτηριστικά αντικατοπτρίζεται στο ότι ο Όγκαστ έμεινε στο πάγκο ολο το ματς για τον ΠΑΟ και λαμβάνειν τις διπλάσιες απολαβές από όλη την ομάδα του Λαυρίου μαζί και με τα έξοδα συντήρησης…!

Βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν ικανοποιεί κανέναν αλλά δεν γίνεται όπως λέμε να χάσει τον τίτλο. Και την Δευτέρα ήταν μέτριος αν και στην έδρα του και ξεκίνησε άσχημα με 5 λάθη σε 7′ και τον έσωσε ο Μπρέι με τα 3τρ(24-20). Το Λαύριο με τα ντιφλέξιονς που λέει και ο Πιτίνο και τις παγίδες στην άμυνα,αν και δεν είχε τρίποντο ήταν κοντά στο σκορ(36-30,49-44 στο 23′) αλλά μέχρι εκεί,άντε μέχρι το 61-50.

Αν και άρχισε με 2/10τρ μετά είχε 5/7 για ένα διάστημα και άντεξε. Ο ΠΑΟ είχε 10+ ριμπάουντς συνεχώς αλλά δεν έχει κλασικούς δημιουργούς (και ας επέστρεψε ο Ρος)για να ….ταϊσει τους ψηλούς του! Ετσι δεν καθάρισε το ματς. Ο Μπέντιλ όμως με τον δυναμισμό του στο “4” σκοράρισε 28π(!)με 10/12 και μαζί με τον Μπρέι(7/9τρ) ήταν οι MVP της βραδιάς-δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον-.

To φιλότιμο Λαύριο το πάλεψε στο άντρο του πανίσχυρου ΠΑΟ για 25′ αλλά μετά κλάταρε λογικά. Χωρίς λύσεις μέσα στην ρακέτα είχε σοβαρό πρόβλημα και καθώς δεν είχε δυνάμεις ο ΠΑΟ έκανε 5΄στα πρώτα 7′ και μόλις 3 στα επόμενα 33′! Αυτό ήταν το κλειδί μαζί με τα 45-22ριμπ!! Το Λαύριο πάντως σκοράρισε πάλι πολύ από μακρυά έχοντας 12/29τρ και αυτό το κρατά. Αλλά η διαφορά βάθους αναλογικά και με την ποιότητα και η έλλειψη ενέργειας με τα συνεχόμενα παιχνίδια δεν του επιτρέπουν το κάτι παραπανω.

Πλην όμως είναι μια απόλυτα μπασκετική και συμπαθής νεανική ομάδα θυμίζοντας κολλέγιο με τον εξαιρετικό Σερέλη στο πάγκο την ώρα που ο Κάτας στο δικό του πάγκο δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα . Πόσο δε μάλλον όταν προ ημερών μίλησε για …μάχες με το Λαύριο σαν να μην ξέρει που βρίσκεται και την διαφορά κλασης και ποιότητας. Γι αυτό είναι προπονητής άλλωστε.

Αν είναι ο ΠΑΟ των 6,5εκ να δίνει μάχες με το Λαύριο μάλλον ο ίδιος δεν κάνει τίποτα καλά… Τέλος ο Χεζονια έπαιξε 13′ και στο β μέρος από ένα σημείο δεν χρησιμοποιήθηκε(δεν νομίζω ότι είχε κάποια ενόχληση και προφυλάθηκε). Ούτως ή άλλως πάλι ήταν κακός με μπάσκετ ατομικό και εκτός λογικής και εποχής παλιάς για ομάδα που δεν έχει στόχο. Εμεινε στους 3π με …αεράμυνα κλασικά και θα έχει ενδιαφέρον ποιός θα σκεφτεί να του δώσει συμβόλαιο το καλοκαίρι 1εκ πχ!

PLANET SPORTS