Σοφοκλής Αλέπης στον OVER FM 104,9: «Να γίνουν αποδεκτά τα άτομα με αναπηρία» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Εκπομπή Επικοινωνίας

overfm.gr | Aθλητισμός | Σοφοκλής Αλέπης στον OVER FM 104,9: «Να γίνουν αποδεκτά τα άτομα με αναπηρία»

Ο Σοφοκλής Αλέπης μίλησε για το ζήτημα της προσβασιμότητας.

Στον… αέρα του OVER FM 104,9 μίλησε το μέλος του συλλόγου παραπληγικών, Σοφοκλής Αλέπης.Σοφοκλής Αλέπης στον OVER FM 104,9: «Να γίνουν αποδεκτά τα άτομα με αναπηρία»

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στο ζήτημα της προσβασιμότητας, με αφορμή την Παγκόσμια μέρα ατόμων με αναπηρία και τη δράση «Πρόσβαση Παντού» που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ την πρώτη Δεκεμβρίου. Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και της εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (EE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Απριλίου 2019 σχετικά με τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κύριος Αλέπης τόνισε πως πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα άτομα με αναπηρία και να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Για το λόγο αυτό χρειάζεται η πρωτοβουλία πολιτικών και εργοδοτών. Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως δεν είναι προσβάσιμοι όλοι οι χώροι και δημιουργείται ανασφάλεια στο άτομο. Για αυτό ευθύνεται και η κοινωνία που είναι υπερπροστατευτική. Τέλος, υποστήριξε πως στην περιφέρεια η αναπηρία είναι ταμπού, αλλά υπάρχει η τεχνολογία για να βελτιωθεί η ζωή των συγκεκριμένων ατόμων.

PLANET SPORTS