Σημαντικές οικονομικές απώλειες για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Το Ευαγγέλιο της πιάτσας - Ευάγγελος Μίχος

overfm.gr | Premier League | Σημαντικές οικονομικές απώλειες για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πτώση τζίρου για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και απώλειες 108 εκατομμυρίων ευρώ εμφάνισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την σεζόν 2020-21.

Οι οικονομικές επιπτώσεις του Covid-19 αρχίζουν να μορφοποιούνται σιγά – σιγά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Λίγο μετά την έκθεση της Γιουβέντους που εμφάνισε απώλειες ρεκόρ 209,9 εκατομμυρίων ευρώ για την σεζόν 2020-21, ήρθε ένας ακόμα ευρωπαϊκός κολοσσός να εμφανίσει τις δικές του ζημιές ένεκα της πανδημίας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε απώλειες 108 εκατομμυρίων ευρώ (έναντι 27 της περασμένης σεζόν). Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν εμφάνισε πτώση των εσόδων της κατά 2,9% που έφτασαν τα 578 εκατομμύρια ευρώ.Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα αυξήθηκαν κατά 80%. Έφτασαν τα 298 εκατομμύρια ευρώ χάρη και στην επιστροφή στο Champions League. Τα έσοδα από τα εισιτήρια εμφάνισαν πτώση 92% και μετρήθηκαν μόλις στα 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

«Είναι σαφές ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνολικά αντιμετωπίζει σημαντικές οικονομικές προκλήσεις. Η περασμένη σεζόν ήταν μία από τις πιο δύσκολες στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ», σχολίασε ο αντιπρόεδρος Εντ Γούντγουορντ, ο οποίος ζήτησε μεγαλύτερη οικονομική υπευθυνότητα στο μέλλον συνολικά από τον κόσμο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

PLANET SPORTS