ΣΕΓΑΣ: Θέμα self test έθεσε σε Κικίλια και Μαυρωτά η Σακοράφα | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Στίβος | ΣΕΓΑΣ: Θέμα self test έθεσε σε Κικίλια και Μαυρωτά η Σακοράφα

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα (26/4) με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα (26/4) με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Με αφορμή την έναρξη της θερινής αγωνιστικής δράσης με διευρυμένους αγώνες σε όλη τη χώρα, η κ. Σακοράφα έθεσε στον υπουργό Υγείας και στον γγ Αθλητισμού το ενδεχόμενο χρήσης από την Ομοσπονδία των self test, στη μάχη του περιορισμού της πανδημίας του ιού covid-19.Οι υπάρχουσες οδηγίες της ΓΓΑ για όσους μετέχουν, από οποιοδήποτε πόστο (αθλητές, προπονητές, προσωπικό, κ.α), σε μια αθλητική διοργάνωση απαιτούν την υποχρεωτική διενέργεια rapid test (αρνητικό αποτέλεσμα).

Ο Γιώργος Μαυρωτάς δεσμεύθηκε να εξετάσει το αίτημα της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, ώστε να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στους αγώνες με αρνητικό αποτέλεσμα self test, όπως άλλωστε συμβαίνει τόσο στην σχολική κοινότητα (μαθητές και εκπαιδευτικοί), όσο και σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους (λιανεμπόριο, Δημόσιες υπηρεσίες κ.α).

PLANET SPORTS