Σαουθγκέϊτ: «Οι παίκτες μας είναι πρότυπα» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Διεθνή | Σαουθγκέϊτ: «Οι παίκτες μας είναι πρότυπα»

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκαρεθ Σαουθγκέϊτ, δήλωσε ότι οι παίκτες του είναι «πρότυπα», σχετικά με την απόφαση τους να γονατίζουν πριν από τους αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.

Ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Γκαρεθ Σαουθγκέϊτ, δήλωσε ότι οι παίκτες του είναι «πρότυπα», απαντώντας στην «διαμάχη» σχετικά με την απόφαση της ομάδας να γονατίζει πριν από τους αγώνες (σ.σ. όπως θα συμβαίνει και στο EURO 2020), σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού.«Οι παίκτες μας είναι πρότυπα», έγραψε ο Αγγλος προπονητής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρόσθεσε: «Και έξω από το γήπεδο, πρέπει να αποδεχθούμε ότι μπορούν να παίξουν ρόλο στην κοινωνία. Πρέπει να τους δώσουμε την αυτοπεποίθηση να υπερασπισθούν τους συμπαίκτες τους και τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Ποτέ δεν πίστευα ότι πρέπει να μιλάμε μόνο για το ποδόσφαιρο. Είναι καθήκον τους να συνεχίσουν να αλληλεπιδρούν με το κοινό σε ζητήματα όπως η ισότητα, η ένταξη και η φυλετική αδικία, λαμβάνοντας παράλληλα τον λόγο για να βοηθήσουν, να θέσουν τις συζητήσεις στο τραπέζι και να ευαισθητοποιήσουν».

Οπως είναι γνωστό, οι παίκτες της Premier League, γονατίζουν πριν από τους αγώνες, από τότε που ο Τζορτζ Φλόϊντ, ένας μαύρος, σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρυσι.

Η ομάδα του Σαουθγκέϊτ, επικρίθηκε από μερίδα φιλάθλων στο Μίντλεσμπρο όταν γονάτισαν πριν τους φιλικούς με την Αυστρία (1-0) και την Ρουμανία (1-0) την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι αποδοκιμασίες, καλύφθηκαν από τα χειροκροτήματα των υπολοίπων θεατών.

«Εάν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό (σ.σ. η γονυκλισία) και την αιτία πίσω από αυτό, είναι πραγματικά, πραγματικά απογοητευτικό», σχολίασε ο Ραχίμ Στέρλινγκ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «talkSPORT», ενώ ο Λουκ Σο, επεσήμανε: «Μιλήσαμε γι΄ αυτό και όλοι μαζί, επιλέξαμε τι θέλαμε να κάνουμε. Ολοι συμφωνούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να γονατίζουμε. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, πιστεύουμε σε αυτό και δεν θα σταματήσουμε».

Ετικέτες:

PLANET SPORTS