Σαν σήμερα: Η μαχαιριά στη Μόνικα Σέλερ που άλλαξε το τένις [vid] | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Τένις | Σαν σήμερα: Η μαχαιριά στη Μόνικα Σέλερ που άλλαξε το τένις [vid]

Η Μόνικα Σέλες δέχθηκε μαχαιριά μέσα στο γήπεδο από μανιακό θαυμαστή αντιπάλου της.

Σαν σήμερα σημειώθηκε ένα από τα πιο άσχημα περιστατικά στα γήπεδα του τένις. Συγκεκριμένα, στις 30 Απριλίου πριν 28 χρόνια ένας μανιακός οπαδός της Στέφι Γκραφ επιτέθηκε στη Μόνικα Σέλες και άλλαξε την ιστορία του τένις και της κατέστρεψε την καριέρα.Στις 30 Απριλίου του 1993 η Σέλες έδινε αγώνα ενάντια στη Μαγκνταλένα Μαλίβα σε τουρνουά στο Αμβούργο. Η αθλήτρια καθόταν με τον προπονητή της και ετοιμαζόταν για το τελευταίο σε του αγώνα, με το οποίο θα έπαιρνε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Η αντίπαλος της είχε αρχίσει να κουράζεται και φαινόταν ότι η Σέλες θα έφτανε στη νίκη – πρόκριση.

Στις κερκίδες του γηπέδου βρισκόταν ο Γκούντερ Πάρτσε. Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν φαινόταν ύποπτος, καθόταν και παρακολουθούσε τον αγώνα. Κάποια στιγμή αποφάσισε να κατέβει τα σκαλιά και να σταθεί πίσω από το διαχωριστικό. Η απόσταση από την αθλήτρια ήταν ελάχιστη κι εκεί αποφάσισε να χτυπήσει. Έβγαλε ένα μαχαίρι και της το κάρφωσε στην πλάτη, ενώ ετοιμαζόταν να της ρίξει και δεύτερη μαχαιριά.

Όσοι ήταν γύρω κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και δεν της έριξε τη μοιραία μαχαιριά. Ο Πάρτσε ήταν θαυμαστής της Στέφι Γκραφ, η οποία ήταν η μεγάλη αντίπαλος της Σέλες. Οι δύο αθλήτριες είχαν μεγάλο ανταγωνισμό και η Σέλες κατάφερε να εκτοπίσει από την κορυφή την Γκραφ.

Ο 38χρονος ήταν φανατικός οπαδός της Γκραφ. Έμενε μόνος του, είχε απολυθεί από τη δουλειά του και το μόνο, που έκανε, ήταν να παρακολουθεί από κοντά αγώνες της τενίστριας. Ο θαυμασμός του σύντομα έγινε εμμονικός και γι αυτό το λόγο αποφάσισε να βγάλει… από το παιχνίδι τη μεγάλη αντίπαλο της Γκραφ. Στις 30 Απριλίου του 1993 πήρε τη μοιραία απόφαση και έκανε το χτύπημα στην άτυχη Σέλες.

Η Σέλες γλίτωσε τη ζωή της, αλλά ο τραυματισμός της κατέστρεψε την καριέρα. Αρχικά αποσύρθηκε από το τουρνουά, ενώ στις 7 Ιουνίου έπεσε από το νούμερο ένα, όπου ανέβηκε Γκραφ. Η ίδια μετά από αυτό το περιστατικό και στην επιστροφή της στο κορτ έδειχνε φοβισμένη και λιγομίλητη. Η Σέλες δεν ήταν ποτέ πια η ίδια και δεν κατάφερε να επιστρέψει ξανά στο υψηλότερο επίπεδο. Σε δηλώσεις της είχε αναφέρει ότι η επίθεση αυτή της κατέστρεψε τη ζωή της.

Ο Πάρτσε δικάστηκε, αλλά δεν φυλακίστηκε ποτέ, γιατί οι γιατροί έκριναν ότι έπασχε από ψυχική ανωμαλία.

PLANET SPORTS