Σάινθ: «Λάθος η στρατηγική της Ferrari» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Formula 1 | Σάινθ: «Λάθος η στρατηγική της Ferrari»

Ο Κάρλος Σάινθ εξήγησε το τι πήγε στραβά και τερμάτισε στην 11η θέση.

Η ιταλική ομάδα μόνο ευχαριστημένη δεν έμεινε από την 11η θέση του Σάνιθ την περασμένη Κυριακή. Παράλληλα ο Λεκλέρ κατέκτησε την 6η όμως χάθηκαν σημαντικοί βαθμοί από το πρωτάθλημα κατασκευαστών αφού ο McLaren ήταν εμπρός τόσο με τον Νόρις, όσο και με τον Ρικιάρντο.Ταυτόχρονα ο Σάνιθ είχε την καλύτερη θέση στην εκκίνηση από τότε που αγωνίζεται για τους Ιταλούς, την 5η, έχοντας ένα εξαιρετικό ρυθμό στις κατατακτήριες. Τελικά όμως έχασε έξι θέσεις και τερμάτισε στην 11η θέση, σημειώνοντας τον πρώτο του τερματισμό χωρίς πόντους από την έλευσή του στην ομάδα.

Για το τι μπορεί να πήγε στραβά την ημέρα του αγώνα:

«Ειλικρινά, ο ρυθμός όλο το Σαββατοκύριακο ήταν καλός. Δεν νομίζω επίσης ότι ο ρυθμός του αγώνα ήταν το ζήτημα, αλλά το γεγονός ότι κάναμε λάθος με τη στρατηγική να πιέζουμε τα ελαστικά».

Για την προσπάθεια η οποία όμως δεν έπιασε:

«Πιέσαμε τον Λάντο και πήγαμε για το undercut, αλλά δυστυχώς δεν το πετύχαμε. Βγήκαμε πίσω από μια Williams, έπρεπε να πιέσω πολύ σκληρά. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι τρεις γύροι στην αρχή κάθε stint και προσπάθησα πολύ σκληρά για να πάρω τη θέση».

Τέλος:

«Ήμασταν οι πρώτοι που σταματήσαμε για αλλαγή σε μεσαία γόμα και αυτή δεν είχε απόδοση στο αυτοκίνητό μας».

PLANET SPORTS