Ρε παιδιά αφού δεν μπορεί το παλληκάρι | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Write - Τάσος Ζαφειράκης

overfm.gr | Εθνικές Ομάδες | Ρε παιδιά αφού δεν μπορεί το παλληκάρι

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τη… βελτίωση της Εθνικής που είναι μόνο στα κεφάλια των υποστηρικτών του Φαντ Σιπ.

Ούτε αυτή τη φορά. Ούτε στο γήπεδο μας. Ούτε σε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, αφού δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Πάλι καλά που προς το τέλος δεν χάσαμε. Παρακαλούνται, λοιπόν, εκείνοι που έχουν βαλθεί να μας ενημερώνουν ότι τάχα η Εθνική βελτιώθηκε με τον συγκεκριμένο προπονητή, να μας πουν σε τί ακριβώς συνιστάται η βελτίωση να την καταλάβουμε και εμείς οι υπόλοιποι που δεν την έχουμε αντιληφθεί. Να μας πουν που ακριβώς την διαπίστωσαν στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, κόντρα στο Κόσοβο, που παραλίγο να το χάσουμε στο τέλος.Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Όταν η υποτιθέμενη βελτίωση δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα τότε δεν υπάρχει. Με το Κόσοβο παίζαμε στην έδρα μας σε ένα παιχνίδι χωρίς άγχος και αποτύχαμε. Δύο λόγια για το πρώτο μέρος Την έχει αυτή την ικανότητα ο Δημήτρης Πέλκας, να περνάει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Από την άλλη ο Γιώργος Μασούρας είναι σπουδαίος εκτελεστής με τη μία επαφή. Αρκεί να έρχεται και να μην στέκεται μέσα στην περιοχή. Βάζοντας τον ως δεύτερο επιθετικό δεν τον διευκολύνει ο προπονητής του, αλλά και πάλι αν βρεθεί ο κατάλληλος τροφοδότης η δουλειά μπορεί να γίνει.

Η εμφάνιση της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο ήταν κατώτερη του αναμένουν. Ακατάσχετη φλυαρία στην κυκλοφορία της μπάλας και χαρακτηριστική αδυναμία να μεταφερθεί με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Όταν δεν μπορείς να πας στο ένας εναντίον ενός είναι φυσικό να δεινοπαθείς απέναντι σε κλειστές άμυνες. Το γνωστό και άλυτο πρόβλημα της Εθνικής εδώ και χρόνια. Ο Ανδρούτσος το πάλεψε πολύ και ο Τσιμίκας έβγαλε δύο επικίνδυνες σέντρες. Έλειψε όμως πολύ το κάθετο παιχνίδι με εξαίρεση ένα φάουλ που κέρδισε ο Μάνταλος. Στο δεύτερο οι Κοσοβάροι αποφάσισαν να βγουν από την περιοχή τους, το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά και εμείς πήραμε ότι συνήθως.

Μια ακόμα ισοπαλία. Αντί για το 2-0 έγινε το 1-1 και πάλι καλά που δεν χάσαμε. Διότι μετά την ισοφάριση οι αντίπαλοι μας έχασαν μεγάλες ευκαιρίες να βάλουν και δεύτερο, όπως χάσαμε κι εμείς με τις αναξιοποίητες σέντρες του Τσιμίκα. Τώρα αυτό που… οφείλουμε να κάνουμε είναι να ανακοινώσουμε με δόξα και τιμή την ανανέωση του συμβολαίου του Φαντ Σιπ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αντιλαμβανόμενος το κλίμα που επικρατεί φυλάχτηκε μπροστά στις κάμερες. Δεν επιβεβαίωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Ολλανδού τεχνικού. Θα μιλήσει είπε με τους συνεργάτες του. ΟΚ αλλά αυτοί είναι που αποφάσισαν την ανανέωση. Δεν είναι να χάνεις τέτοια βελτίωση και κυρίως τέτοιους μισθούς. Διότι αν τυχόν δεν ανανεωθεί του Φαντ Σιπ τότε είναι κι αυτοί που εισηγούνται την παραμονή του οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τον μισθό τους. Δεν ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός…

PLANET SPORTS