RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Bloggers | Προπονητής που να αξιοποιήσει παίκτες υψηλής ονομαστικής αξίας.

Όταν έχεις διαθέσιμους τόσους και τέτοιους παίκτες ψάχνεις, για κόουτς που να μπορεί να προστατεύσει και να αναδείξει την επένδυσή σου. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Απαντήσεις εύκολες δεν υπάρχουν. Πάρτε για παράδειγμα τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ. Ηρθε στον Ολυμπιακό, τον βλέπαμε κι απορούσαμε πως ο παίκτης αυτός πήρε μεταγραφή στην Αγγλία κι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου της Νότιγχαμ στη μεγάλη κατηγορία. Εδώ έπαιζε σαν βαριεστημένος και δεν μπορούσε να εκτελέσει καλά-καλά ούτε τα κόρνερ. Πήγε στο Βέλγιο και οι οπαδοί της Σταντάρ Λιέγης πίνουν νερό στο όνομά τους. Λέτε να μην το σήκωνε το εύκρατο κλίμα κι αποζητούσε χαμηλές θερμοκρασίες; Να δούμε στη… σούμα τους τις μεταγραφές που έκανε φέτος ο Ολυμπιακός.

Με εξαίρεση τον Μπιέλ και τον Ινπεόμ Χουάνγκ καμιά από τις υπόλοιπες δεν έχει εχωρίσει. Εννοείται ότι στον λογαριασμό δεν μπαίνουν ο Χάμες, ο Μακαμπού ο Σαμασέκου, και ο Μαρσέλο. Οι υπόλοιποι όμως μπαίνουν, μετριούνται και βγαίνουν (μέχρι τώρα) ελλιπείς. Ο Βρσάλικο που ήταν για καιρό τραυματίας δυσκολεύεται να βγαίνει συνέχεια μπροστά και είναι φανερό ότι γίνεται αλλαγή διότι δεν μπορεί (ακόμα) να βγάλει ενενηντάλεπτο. Ο Ρέτσος φαίνεται μέχρι τώρα να μην μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στην εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Ο Αβιλα κάτι πάει να κάνει επιθετικά αλλά αμυντικά είναι εξαιρετικά ευάλωτος και δεν πείθει. Ο Λέιτνερ έχει θέμα με το διαβατήριό του και παιδεύεται στη δεύτερη ομάδα. Ο Ντε Λα Φουέντε έχει χαρακτηριστικά δυσκολία να ολοκληρώσεις τις προσπάθειές τους οι δε τελικές του προσπάθειες είναι αποτυχημένες. Ο Μπόουλερ έχει τη διάθεση να επιτεθεί κατά μέτωπο αλλά μοιάζει ακατέργαστος και χωρίς τακτική παιδεία. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά τραυματίστηκες αμέσως αλλά όταν μπήκε να παίξει ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ο Τζο Χουάνγκ μοιάζει ακόμα εκτός κλίματος και με προβλήματα φυσικής κατάστασης.

Φαίνεται δηλαδή ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμα κάτι το εξαιρετικά από τους παίκτες που ήρθαν με εξαίρεση δυο παίκτες. Περιμένει τους τέσσερεις που αναφέρθηκαν στην αρχή εκ των οποίων οι δυο είναι παγκόσμιας ακτινοβολίας και τον Κώστα Φορτούνη στον βαθμό που αποδειχτεί ότι είναι ετοιμοπόλεμος. Ο νέος προπονητή που θα έρθει στη θέση του Κορμπεράν έχει πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις να διαχειριστεί. Εχει όμως και πάνω από μια εντεκάδα παίκτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν έχουν κάνει την… εμφάνισή τους με τα ερυθρόλευκα. Χώρια τις μια-δυο μεταγραφές που φαίνεται ότι θα γίνουν ακόμα (π.χ Κασάμι).

Έκανα αυτή την αναφορά για να δείξω ότι ο Ολυμπιακός έχει να περιμένει πως πολύ σύντομα θα εμφανιστεί στα γήπεδα μια νέα ομάδα. Είναι δουλειά του νέου προπονητή να την εμφανίσει και να την απαλλάξει από τα πάμπολλα κουσούρια του προσφάτου παρελθόντος.

Είναι ακόμα πολύ νωρίς να διαγραφτεί αυτή η χρονιά επειδή οι ερυθρόλευκοι είναι τώρα εφτά βαθμούς σε ένα πρωτάθλημα που έχει πλέι οφ. Το θέμα δεν είναι οι εφτά βαθμοί που έχει ήδη πετάξει μέσα σε πέντε αγωνιστικές αλλά τι ομάδα θα παρουσιάσει από εδώ και πέρα…

Ετικέτες:

vstore.gr overfm

PLANET SPORTS