Πετρούνιας: Ο «βασιλιάς» των κρίκων είναι Έλληνας | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΣΠΟΡ | Πετρούνιας: Ο «βασιλιάς» των κρίκων είναι Έλληνας

Ο Παύλος Σαχτούρης γράφει για τον μεγαλύτερο αθλητή της Ελλάδας στην ιστορία που έδειξε πως ήταν, είναι και θα είναι ο κορυφαίος.

Το κατάφερε κι αυτό. Ο μεγάλος, ο σπουδαίος Λευτέρης Πετρούνιας έκανε το «θαύμα» του και πάλι. Διότι για μια ακόμα φορά έκλεψε την παράσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής. Ήξερε πώς έπρεπε και πρώτος να βγει και πώς έπρεπε να πιάσει συγκεκριμένη βαθμολογία. Εάν υπάρχει ένας αθλητής που, υπό καθεστώς πίεσης, θα τα πετύχαινε όλα αυτά, το όνομά του είναι Πετρούνιας. Ο Λευτέρης πήγε στη Ντόχα με δύο στόχους. Αφενός να πάρει το χρυσό μετάλλιο, αφετέρου να πιάσει τουλάχιστον 15.334 βαθμούς για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.Και τα έκανε όλα τέλεια! Όχι μόνο το πρόγραμμά του. Όχι μόνο την εκτέλεσή του. Όχι μόνο την έξοδό του. Αλλά συνολικά, η παρουσία του ήταν αν μη τι άλλο εντυπωσιακή. Η βαθμολογία του 15.500 και πρόκριση για το Τόκιο. Όλα αυτά συνιστούν τη μεγάλη επιστροφή του «βασιλιά» των κρίκων.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, κάτοχος τριών σερί Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων (2015, 2017 και 2018) και πέντε συνεχόμενων Ευρωπαϊκών (2015, 2016, 2017, 2018 και 2021) πέρασε μια δύσκολη περίοδο. Μετά το Παγκόσμιο του 2018 στη Ντόχα, χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο για να ξεπεράσει ένα πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε. Και επέστρεψε δυναμικά στη… σκηνή. Μια ζωή πρωταγωνιστής, αλλά και μαχητής. Το έδειξε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας. Η επιστροφή του συνοδεύτηκε από ένα χρυσό μετάλλιο. Και τώρα στη Ντόχα έστειλε το μήνυμά του σε όλο τον πλανήτη.

O «βασιλιάς» των κρίκων επέστρεψε. Και το έκανε με εκκωφαντικό «θόρυβο». Έδειξε πώς ήταν, είναι και θα είναι ο κορυφαίος αθλητής γυμναστικής στους κρίκους. Με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο. Με μια ακόμα πρωτιά. Με μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Ο Λευτέρης Πετρούνιας σήμερα στην Ντόχα δεν πήρε την πρόκριση για την Ολυμπιάδα. Έστειλε το μήνυμά του για το Τόκιο. Εκεί πάει για να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην Ολυμπιάδα του Ρίο. Να πάρει και το δεύτερο συνεχόμενο. Κι αν κάποιος μπορεί να το πετύχει αυτό, αυτός είναι μόνος ο Έλληνας «βασιλιάς» των κρίκων. Μόνο αυτός!

PLANET SPORTS