Περεθ: «Η UEFA μας απείλησε και οι… φτωχοί Άγγλοι έφυγαν» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Champions League | Περεθ: «Η UEFA μας απείλησε και οι… φτωχοί Άγγλοι έφυγαν»

Τον… χαβά του ο Φλορεντίνο Πέρεθ όσον αφορά τη European Super League, καθώς σε συνέντευξή του παραδέχτηκε πως η εν λόγω διοργάνωση δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε για την European Super League, λέφοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, ενώ χαρακτήρισε ως «φτωχές» τις αγγλικές ομάδες.«Η ESL δεν έχει καμία σχέση με φτωχούς και πλούσιους. Το ποδόσφαιρο είναι για τους φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι δίκαιο; Τι σημαίνει δίκαιο. Οι ομάδες δεν είναι ίσες, ας ήμαστε ρεαλιστές. Η ESL δεν είναι μία κλειστή Λίγκα, είναι ανοιχτή. Γιατί πρέπει να μας διοικεί η UEFA; Σε τι αποτύχαμε ως ESL; Συνεχίζουμε την δουλειά. Οι φίλαθλοι διοικούν το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό και κάναμε μία Λίγκα με τις 12 ομάδες που έχουν τους περισσότερους φιλάθλους.

Δεν έχουν μείνει μόνο τρεις ομάδες, αυτό είναι ψέμα. Είναι μία δεσμευτική συμφωνία ανάμεσα σε 12 ομάδες. Η ESL συνεχίζει, κανείς δεν μπορεί να φύγει, η UEFA μας απείλησε και οι… φτωχοί Άγγλοι έφυγαν. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελβετίας λέει στην UEFA πως η European Super League δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Γιατί δεν μπορούμε να διοργανώσουμε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά; Υπάρχουν παιχνίδια που δεν είναι εμπορικά. Δείτε την προσέλευση των φιλάθλων και πόσοι τα παρακολουθούν, όπως το El Clasico, το οποίο βλέπουν εκατομμύρια».

Επίσης έκανε επίθεση στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν λέγοντας: «Αυτοί οι άνθρωποι στην UEFA, δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια τους, ακόμα και αν το ποδόσφαιρο πεθαίνει. Δεν έχω μιλήσει με τον Τσέφεριν, το ποδόσφαιρο έχασε 8 δις και αυτός έδωσε αύξηση στον εαυτό του. Σε ποια χώρα ζούμε; Προσπάθησε να μας διώξει από το Champions League και τα δικαστήρια είπαν πως είναι παράνομο. Τώρα θα δούμε τι θα γίνει. Οι αγγλικές ομάδες ένιωσαν πίεση και υπέγραψαν κάτι που δεν επιτρέπεται να υπογράψουν».

PLANET SPORTS