Παυλάκης: Νέος ιός η μετάλλαξη Δέλτα, σταματάει μόνο με lockdown | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over ημίχρονο, Under τελικό - Με την ομάδα του koubanezos.gr

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Παυλάκης: Νέος ιός η μετάλλαξη Δέλτα, σταματάει μόνο με lockdown

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, την αύξηση των κρουσμάτων και την μετάλλαξη Δέλτα μίλησε ο ερευνητής Ιατρός στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Ο καθηγητής, με αφορμή τα πάρτι, έκανε έκκληση να τηρούνται τα μέτρα καθώς «θα τα βρούμε μπροστά μας», ενώ μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων, ο κ. Παυλάκης εξήγησε:«Η μετάλλαξη Δέλτα πρέπει να θεωρείται καινούριος ιός. Μεταδίδεται αστραπιαία, μέσω του αέρα. Σταματάει μόνο με lockdown, όταν υπάρχουν τόσα πολλά κρούσματα μέσα στην κοινότητα. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα. Ένα lockdown 2-3 εβδομάδων θα κόψει τη μετάδοση του ιού “μαχαίρι”».

Από κει και πέρα, ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι «παρά τους εμβολιασμούς η κατάσταση είναι ίδια με πέρσι ή και χειρότερα», αναφέροντας πως η Ελλάδα είναι ακόμα η μισή ανεμβολίαστη.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, είναι καινούρια επιδημία, μεταδίδεται ταχύτατα, κάνει σοβαρότερη ασθένεια και προσβάλλει και παιδιά», σημείωσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «πρέπει να ανησυχούμε πολύ. Η επιδημία γιγαντώνεται. Παρατηρήθηκε απότομη αύξηση 21%.»

Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Παυλάκης είπε ότι «τα παιδιά και μολύνονται και μεταδίδουν και νοσούν, χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και πολύ περισσότερα μέτρα».

Πηγή: dikaiologitika.gr

PLANET SPORTS