Παναθηναϊκός: Ξανά φτιάχνει ποδοσφαιρικό τμήμα γυναικών | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Αθλητισμός | Παναθηναϊκός: Ξανά φτιάχνει ποδοσφαιρικό τμήμα γυναικών

Όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωση του έκανε γνωστό πως το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών του συλλόγου ξανά φτιάχνεται μετά από αρκετά χρόνια, με τις λεπτομέρειες και τις περισσότερες πληροφορίες να γίνονται γνωστά τις ερχόμενες ημέρες.Η ανακοίνωση:

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που καλλιέργησε το ποδόσφαιρο στις γυναίκες  στην Ελλάδα και έφτασε η ώρα να το ενεργοποίησει εκ νέου.

Επρόκειτο  ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία της Αθηνάς Σπανούδη η οποία ήταν κόρη του προέδρου της ΑΕΚ Κώστα Σπανούδη και την είχε κερδίσει το «τριφύλλι». Έτσι το μακρινό 1924 έκανε την πρώτη απόπειρα γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι αναφορές για τη γυναικεία ομάδα υπήρχαν μέχρι και το 1927 ενώ το 1962 προπονούταν εντατικά στη Λεωφόρο μία γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού  για μικρό χρονικό διάστημα.

Χρονολογία-ορόσημο πάντως θεωρείται το 1980 όπου επανιδρύθηκε επίσημα το τμήμα για περίπου δύο χρόνια και πέρασαν από τον πάγκο του οι Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Γκόμεζ Ντε Φαρία και Τάκης Οικονομόπουλος.

Πλέον η διοίκηση του Συλλόγου επαναφέρει το τμήμα με σκοπό να κρατήσει ψηλά την σημαία του «τριφυλλιού» σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με το γήπεδο, τις ακαδημίες και τα δοκιμαστικά θα ανακοινωθούν σύντομα.

PLANET SPORTS